Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić ponovio je kako očekuje da se biskup Juraj Jezerinac neće više baviti politikom dok je vojni ordinarij, dodavši da "u vojsci ne može biti politike".


"Mi smo isključili politiku iz vojske i to se odnosi na sve u
Hrvatskoj vojsci", rekao je Predsjednik sudjelujući na današnjem predstavljanju sabranih djela književnika Jože Horvata kada je na novinarsku zamolbu komentirao aktualne događaje u Hrvatskoj.

Vezani članci Joe Biden i Vladimir Putin Biden o Putinu: "Ne vjerujem da on ima dušu i mislim da je ubojica. Platit će za miješanje u izbore." Rusija pozvala veleposlanika na konzultacije Ivana Petrović Komentar Ivane Petrović o izjavi Sebastiana Kurza: "Ovo je vrlo ozbiljna informacija i mislim da premijer Plenković nije na to smio odmahnuti rukom"

Predsjednik je odbio podrobnije komentirati jučerašnju odluku igrača NK Dinama da se javno svrstaju uz HDZ u predizbornom razdoblju dodavši da bi on prepustio njima da odluče na koji će način dalje djelovati. 

>> Mesić: Jezerincu mogu zabraniti ulaz u vojne objekte


"Neka procijene sami što se dogodilo i što bi se trebalo događati", kratko je dodao. Mesić je također, upitan kako komentira tvrdnje da je istraga o tragediji na Kornatima manjkava, rekao da o tome ne zna ništa, ali kako zna da sud mora utvrditi istinu i da je sve pred pravosudnim tijelima.

"Očekujem da će se izvesti svi dokazi i činjenice i donijeti pravednu i zakonitu odluku", kratko je odgovorio Mesić.