Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić o medijskim napisima o lobiranju u prodaji Plive

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić danas je komentirajući medijske napise oko lobiranja u prodaji Plive rekao kako odgovorno tvrdi da tajne službe u to nisu bile uključene, te da Vlada ne može pregovarati o prodaji bilo koje firme jer za to postoje institucije.

U stranom poslovnom svijetu lobiranje je normalno svatko tko lobira u ime svoje firme za (eventualnu naknadu) plaća porez. 

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo

Ako bi netko lobirao izvn sustava to bi za nas bilo opasno. Vjerujem da se tu neće preći crta i da će svatko obaviti svoj dio posla, rekao je predsjednik Mesić i poručio medijima da nije dobro postupati aferaški već istraživački i objaviti provjerene informacije. 

Odgovorno tvrdim da obavještajne službe nisu bile uključene u lobiranje ni za koju stranu, rekao je Mesić. Rekao je da je o čitavom slučaju iz Vlade dobio informacije. 

Moguće je da su neki ljudi išli u Veronu na operu i da dođe do neformalnog druženja. Kako je to bilo, tko je kome platio kartu i večeru, to smo već vidjeli, rekao je Mesić dodavši u šali da se nekada večera zaboravi platiti i da se nada da će sve biti u redu i da u tom smislu neće biti potraživanja. 

Ukoliko želimo biti uključenu u tržišnu privredu Europe moramo privatizirati državne udjele u nekim našim velikom poduzećima, rekao je Mesić dodavši da ta prodaja mora biti u "našu korist", za proizvodnju i izvoz. 

Danas je za vrijeme ispraćaja VIII Kontingenta Vojne policije koji odlazi u misiju NATO-a u Afganistanu rekao da obavještajne službe nisu bile uključene. Predsjednik Mesić rekao je to odgovarajući na novinarska pitanje u vojarni Croatia na ispraćaju VIII. hrvatskog kontingenta koji putuje u mirovnu misiju ISAF u Afganistan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene