Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Stjepan Mesić danas je komentirajući medijske napise oko lobiranja u prodaji Plive rekao kako odgovorno tvrdi da tajne službe u to nisu bile uključene, te da Vlada ne može pregovarati o prodaji bilo koje firme jer za to postoje institucije.


U stranom poslovnom svijetu lobiranje je normalno svatko tko lobira u ime svoje firme za (eventualnu naknadu) plaća porez. 

Vezani članci Zoran Milanović Gdje je nestao Zoran Milanović? "Predsjednik nema obavezu da u bilo kojem trenutku govori gdje je" Muškarac na kiosku, ilustracija Pula zabranila prodaju pića na kioscima, a sada Rijeka želi postupiti slično: Predstavnici ugostitelja optimistični

Ako bi netko lobirao izvn sustava to bi za nas bilo opasno. Vjerujem da se tu neće preći crta i da će svatko obaviti svoj dio posla, rekao je predsjednik Mesić i poručio medijima da nije dobro postupati aferaški već istraživački i objaviti provjerene informacije. 

Odgovorno tvrdim da obavještajne službe nisu bile uključene u lobiranje ni za koju stranu, rekao je Mesić. Rekao je da je o čitavom slučaju iz Vlade dobio informacije. 

Moguće je da su neki ljudi išli u Veronu na operu i da dođe do neformalnog druženja. Kako je to bilo, tko je kome platio kartu i večeru, to smo već vidjeli, rekao je Mesić dodavši u šali da se nekada večera zaboravi platiti i da se nada da će sve biti u redu i da u tom smislu neće biti potraživanja. 

Ukoliko želimo biti uključenu u tržišnu privredu Europe moramo privatizirati državne udjele u nekim našim velikom poduzećima, rekao je Mesić dodavši da ta prodaja mora biti u "našu korist", za proizvodnju i izvoz. 

Danas je za vrijeme ispraćaja VIII Kontingenta Vojne policije koji odlazi u misiju NATO-a u Afganistanu rekao da obavještajne službe nisu bile uključene. Predsjednik Mesić rekao je to odgovarajući na novinarska pitanje u vojarni Croatia na ispraćaju VIII. hrvatskog kontingenta koji putuje u mirovnu misiju ISAF u Afganistan.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju