Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gospodarska suradnja

Mesić jača odnos Zagreba i Havane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji je doputovao u dvodnevni posjet Kubi, izrazio je po dolasku želju za jačanjem odnosa Zagreba i Havane, napose u gospodarstvu, stoji danas na internetskim stranicama službenoga kubanskoga glasila Granma.

'Stigao sam ovdje kako bih proširio suradnju i držim da postoji politička volja obiju strana', rekao je Mesić u srijedu navečer po lokalnom vremenu u Havani zamjeniku ministra vanjskih poslova Dagobertu Rodriguezu Barreri koji ga je dočekao u zračnoj luci. Postoje veliki potencijali za bilateralnu suradnju koje još nismo iskoristili, napose u gospodarskom sektoru, prenosi Granma riječi hrvatskog predsjednika.

Pročitajte i ovo Zrakolovna nesreća na Kubi (Foto: AFP) Tri žene preživjele Kuba proglasila dvodnevnu žalost: U padu aviona više od 100 poginulih, među žrtvama i djeca Pad aviona na Kubi (Foto: AFP) - 3 Srušio se nakon polijetanja Tragedija na Kubi: U padu aviona u Havani poginulo više od 100 ljudi, troje preživjelih u kritičnom stanju

>> Mesić u službenom posjetu Kubi

U programu Mesićeva posjeta Kubi su službeni razgovori s Raulom Castrom, na čiji je poziv doputovao u Havanu, te sastanak s predsjednikom kubanske Narodne skupštine Rocardom Alarconom de Quesadom. U Havani Mesić treba sudjelovati na 5. sastanku Hrvatsko-kubanske međuvladine komisije za znanstveno-tehničku, trgovinsku i gospodarsku suradnju, a tijekom posjeta održat će se i hrvatsko-godspodarski forum u organizaciji komora dviju zemalja. Granma podsjeća da su Kuba i Hrvatska uspostavile diplomatske odnose 24. rujna 1992. te da od 1997. godine Hrvatska u Ujedinjenim narodima glasa za kubansku rezoluciju kojom se osuđuje gospodarski embargo protiv Kube. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene