Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji je doputovao u dvodnevni posjet Kubi, izrazio je po dolasku želju za jačanjem odnosa Zagreba i Havane, napose u gospodarstvu, stoji danas na internetskim stranicama službenoga kubanskoga glasila Granma.


'Stigao sam ovdje kako bih proširio suradnju i držim da postoji politička volja obiju strana', rekao je Mesić u srijedu navečer po lokalnom vremenu u Havani zamjeniku ministra vanjskih poslova Dagobertu Rodriguezu Barreri koji ga je dočekao u zračnoj luci. Postoje veliki potencijali za bilateralnu suradnju koje još nismo iskoristili, napose u gospodarskom sektoru, prenosi Granma riječi hrvatskog predsjednika.

Vezani članci Pad aviona na Kubi (Foto: AFP) - 3 Tragedija na Kubi: U padu aviona u Havani poginulo više od 100 ljudi, troje preživjelih u kritičnom stanju Slika nije dostupna Nakon tajanstvenih "akustičnih napada" SAD razmišlja o zatvaranju veleposlanstva na Kubi

>> Mesić u službenom posjetu Kubi

U programu Mesićeva posjeta Kubi su službeni razgovori s Raulom Castrom, na čiji je poziv doputovao u Havanu, te sastanak s predsjednikom kubanske Narodne skupštine Rocardom Alarconom de Quesadom. U Havani Mesić treba sudjelovati na 5. sastanku Hrvatsko-kubanske međuvladine komisije za znanstveno-tehničku, trgovinsku i gospodarsku suradnju, a tijekom posjeta održat će se i hrvatsko-godspodarski forum u organizaciji komora dviju zemalja. Granma podsjeća da su Kuba i Hrvatska uspostavile diplomatske odnose 24. rujna 1992. te da od 1997. godine Hrvatska u Ujedinjenim narodima glasa za kubansku rezoluciju kojom se osuđuje gospodarski embargo protiv Kube. (Hina)