Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na poziv Castra

Mesić u službenom posjetu Kubi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić doputovao je u srijedu poslijepodne, po lokalnom vremenu, u službeni posjet Kubi, na poziv svog kubanskog kolege Raula Castra, izvijestila je kubanska agencija Prensa Latina.

Predsjednik Mesić u četvrtak će održati službene razgovore s kubanskim predsjednikom Raulom Castrom u Palači revolucije u Havani, a u petak će se sastati s predsjednikom kubanske Narodne skupštine Rocardom Alarconom de Quesadom. Predsjednik Mesić sudjelovat će i na 5. sastanku Hrvatsko-kubanske međuvladine komisije za znanstveno-tehničku, trgovinsku i gospodarsku suradnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ne možemo sve mjeriti europskim mjerilima' Slika nije dostupna Mesić na summitu nesvrstanih u Havani

Potpisivanje sporazuma o gospodarskoj suradnji

Tijekom boravka hrvatskog izaslanstva u Havani bit će održan i hrvatsko-kubanski gospodarski forum u organizaciji gospodarskih komora dviju zemalja te tjedan hrvatskog filma, najavljeno je iz Ureda predsjednika. Očekuje se i potpisivanje sporazuma o gospodarskoj suradnji i trgovini, memoranduma o suradnji na području kulture, sporta, višeg obrazovanja i memoranduma o suradnji između Hrvatske radio-televizije i Kubanske radio-televizije.

Hrvatski predsjednik u petak će posjetiti Latinoamerički Medicinski fakultet u Havani, na kojem se školuje oko 10.000 studenata iz 24 zemlje. Također će obići Centar za genetska istraživanja i biotehnologiju, a u bolnici Ramon Pando Ferrer bit će mu predstavljen program "Operacija čudo", kojim se poboljšava, odnosno vraća vid pacijentima. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene