Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povodom 40 godina Hrvatskog proljeća na Filozofskom fakultetu počeo je dvodnevni skup.


Njime se žele pomaknuti spoznaje o zbivanjima za vrijeme Hrvatskog proljeća. Skup, u organizaciji filozofskog, pravnog i fakulteta političkih znanosti te centra 'Miko Tripalo' otvoren je upravo u dvorani 7 Filozofskog fakulteta, u kojoj su se okupljali sudionici Proljeća.

Predsjednik centra 'Miko Tripalo', Stjepan Mesić, napomenuo je kako je i sam sudjelovao u pokretu, ali i naglasio kako to nije bio pokret za stvaranje samostalne hrvatske države.

Vezani članci Stjepan Mesić Mesić iz Jasenovca: "Neka se HOS ponovno registrira bez pozdrava 'Za dom spremni'. Nezakonit je" Bivše predsjednik RH Stjepan Mesić - 1 Mesić o ratu u Ukrajini i Putinu: "Došlo je do kratkog spoja. Poznajem jednog Putina, ali sada je druga situacija..."

'Hrvatsko proljeće nije bilo pokret za stvaranje samostalne Hrvatske države, u tome smislu mi u njemu ne možemo vidjeti preteču današnje samostalne države', rekao je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

'Hrvatsko proljeće bilo je pokret naroda, ono je bilo buđenje političke svijesti izgradnje jednog drugog tipa političke kulture nego što je mi danas imamo', ističe Josip Kregar.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju