Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Medvjedica četiri sata spašavala mladunce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Driveniku u crikveničkome zaleđu, desetak kilometara od mora, u petak gotovo cijelo poslijepodne odvijala se prava drama s medvjeđom obitelji. Na županijskoj cesti, kod kućnog broja 26a, medvjedica je natrčala na auto i, na sreću, očito samo s lakšim ozljedama, s medvjedićima završila u zaklonu obližnje guste šume.

Šturo policijsko izvješće govori kako je u 15.25 sati medvjedica iskočila pred "volkswagen 1300", popularnu "bubu", koju je u smjeru Rijeke vozila Hajdi Kostrenčić (47), piše Večernji list. 

Pročitajte i ovo Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv" Ogrebali mu auto i ukrali tablice "treba te biti sram" VIDEO Amerikanac koji je zavolio Balkan u Zagrebu doživio šok: "Vjerovao sam da je Hrvatska bolja od toga"

Pritom je medvjedica udarila u desni prednji kraj auta, od udara 'preletjela' preko ceste i ostala ležati na livadi. No, nakon samo 10 minuta medvjedica se pribrala, podigla i s jednim od dva medvjedića udaljila u obližnju šumu. Drugi se medvjedić nije dao sa stabla. Na njemu je ostao još satima. Tek oko 19.30 sati i on se otputio za ostalim članovima obitelji.

Nesreći je, kako smo razabrali iz priče stanara obližnje kuće, prethodila prava obiteljska drama u kojoj je medvjedica uzaludno pokušavala spustiti medvjediće sa stabla ni 10 metara od ceste, a samo pedesetak metara od kuća. Zazivala ih je i više puta prelazila cestu. Očito je namjeravala s njima otići u šumu na suprotnoj strani ceste. Tako je i naletjela na auto.

Kad se oporavila, glavna joj je briga bila domoći se medvjedića i šume. Jedan ju je mladunac napokon poslušao i spustio se sa stabla, a drugi je, pred oko 20 okupljenih znatiželjnika, policajcima i lovcima, samo sišao s jednog stabla i popeo se na drugo.

Tek kad su se svi razišli, nakon više od četiri sata na stablu, spustio se na zemlju i otišao za tragom koji su mu ostavili članovi obitelji.
 
Medvjedići su, prema priči, stari oko tri mjeseca, teški oko pet kilograma i veliki kao štenci.

Pobrali su sve simpatije Driveničana, sretnih što je njihova životna drama sretno završila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene