Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Driveniku u crikveničkome zaleđu, desetak kilometara od mora, u petak gotovo cijelo poslijepodne odvijala se prava drama s medvjeđom obitelji. Na županijskoj cesti, kod kućnog broja 26a, medvjedica je natrčala na auto i, na sreću, očito samo s lakšim ozljedama, s medvjedićima završila u zaklonu obližnje guste šume.


Šturo policijsko izvješće govori kako je u 15.25 sati medvjedica iskočila pred "volkswagen 1300", popularnu "bubu", koju je u smjeru Rijeke vozila Hajdi Kostrenčić (47), piše Večernji list. 

Vezani članci Sudar Otac za dlaku izbjegao tragediju, u zadnji tren uspio je skočiti i spasiti noge Medvjed (Foto: Screenshot/YouTube) Kupili su novi auto, a to su primijetili i medvjedi koji su svratili usred bijela dana kako bi ga isprobali

Pritom je medvjedica udarila u desni prednji kraj auta, od udara 'preletjela' preko ceste i ostala ležati na livadi. No, nakon samo 10 minuta medvjedica se pribrala, podigla i s jednim od dva medvjedića udaljila u obližnju šumu. Drugi se medvjedić nije dao sa stabla. Na njemu je ostao još satima. Tek oko 19.30 sati i on se otputio za ostalim članovima obitelji.

Nesreći je, kako smo razabrali iz priče stanara obližnje kuće, prethodila prava obiteljska drama u kojoj je medvjedica uzaludno pokušavala spustiti medvjediće sa stabla ni 10 metara od ceste, a samo pedesetak metara od kuća. Zazivala ih je i više puta prelazila cestu. Očito je namjeravala s njima otići u šumu na suprotnoj strani ceste. Tako je i naletjela na auto.

Kad se oporavila, glavna joj je briga bila domoći se medvjedića i šume. Jedan ju je mladunac napokon poslušao i spustio se sa stabla, a drugi je, pred oko 20 okupljenih znatiželjnika, policajcima i lovcima, samo sišao s jednog stabla i popeo se na drugo.

Tek kad su se svi razišli, nakon više od četiri sata na stablu, spustio se na zemlju i otišao za tragom koji su mu ostavili članovi obitelji.
 
Medvjedići su, prema priči, stari oko tri mjeseca, teški oko pet kilograma i veliki kao štenci.

Pobrali su sve simpatije Driveničana, sretnih što je njihova životna drama sretno završila.