Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mediji objavili imena navodnih novih haških optuženika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neslužbeno se doznaje da će Haški sud danas najvjerojatnije skinuti oznaku tajnosti s dijela optužnice "Gotovina, Čermak, Markač", za takozvani udruženi zločinački pothvat.

Riječ je o sedam osoba, odreda sve zvučna imena, među kojima su i aktivni politički dužnosnici. Podsjetimo, riječ je o novom prijedlogu optužnice za Oluju, u kojem je haško tužiteljstvo priložilo poseban, tajni dio u kojemu su navedeni novi sudionici tog "pothvata". 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kakvu presudu očekujete sutra u Haagu? Slika nije dostupna Bivši dužnosnik MORH-a Pero Kovačević: 'VP-om je u Oluji zapovijedao Laušić, a ne Gotovina i Čermak'

Neki su mediji, unatoč tome što s dokumenta nije skinuta oznaka tajnosti objavili imena - riječ je o bivšim ministrima Juri Radiću i Ivanu Jarnjaku, šefu tajne službe Markici Rebiću i četvorici generala: Mati Laušiću, Miljenku Crnjcu, Rahimu Ademiju i Mirku Norcu. 

>> Mesić: Nova imena na optužnicama neće utjecati na stanje u RH

>>
Hrvatsko kulturno vijeće o tajnom dijelu optužnice

Haaški sud je oznaku tajnosti stavio na dokument, jer zbog svoje izlazne strategije ne namjerava te ljude procesuirati u Haagu. Svi s popisa, osim Jure Radića, imaju haaške dosjee te postoji mogućnost da Haag prije zatvaranja suda svoje istražne materijale dodijeli domaćem pravosuđu. Zahtjev za skidanjem oznaka tajnosti podnijele su obrane generala Gotovine i Markača sredinom prošlog tjedna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene