Matko Glunčić (Foto. Patrik Macek/PIXSELL)
Matko Glunčić (Foto. Patrik Macek/PIXSELL)

Matko Glunčić podnio je ostavku na mjestu državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Ostavku je premijer Andrej Plenković prihvatio, a nepoželjna karika u obrazovnom lancu, koja nije odgovarala ministrici Blaženki Divjak, tako se vraća na stare projekte i fakultetski posao.


Podsjetimo, Matko Glunčić kandidirao se u posljednjem natječaju za voditelja Ekspertne radne skupine, a još za trajanja natječaja ministrica Blaženka Divjak poručila je da Glunčić nikako neće biti voditelj ERS-a. Naljutila je, između ostalog, ministricu Divjak i činjenica da je Glunčić u osnovnoj školi koju pohađaju njegova djeca rekao ne eksperimentalnom provođenju ''škole za život'' poručujući pritom da nije protivnik reforme obrazovanja, nego reforme koja nije temeljito razrađena i koja uostalom nije cjelovita.

Vezani članci Blaženka Divjak Blaženka Divjak o zabrani zapošljavanja s diplomama iz Republike Srpske: ''Jutros me nazvao ministar Rajčević...'' Blaženka Divjak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Učitelji potpisali peticiju za ukidanje anonimnog prijavljivanja: ''Uvukao se strah i pod takvim je pritiskom teško raditi''

Kako Večernji list neslužbeno doznaje, takav Glunčićev stav toliko je razljutio ministricu da s državnim tajnikom već mjesecima ne razgovara niti surađuje. Matko Glunčić državni je tajnik od listopada 2016. godine, a u tome je razdoblju osim optužbi za nespretne izjave i rada na kurikularnoj reformi, radio i na brojnim projektima u kojima se današnje vodstvo Ministarstva hvali.