Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele otići bez ostavke

FOTO Prosvjednici krumpirom razbili prozor, Matić tvrdi da su izmanipulirani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rado bih otišao odavde, ustvrdio je Matić dodavši da zbog ponosa ne želi dati ostavku te kako se zna tko ga može smijeniti.

Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić izjavio je kako su prosvjednici, vojni invalidi i drugi hrvatski branitelji koji ispred zgrade Ministarstva branitelja traže njegovo smjenjivanje te smjenjivanje njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića - izmanipulirani te da nikako neće dati ostavku.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Slika nije dostupna Odvezla ih Hitna pomoć Prosvjed ispred Ministarstva: Pozlilo četvorici branitelja

Na izvanrednoj konferenciji za novinare Matić je osudio današnji napad na svog pomoćnika Glavaševića kojeg su pred Ministarstvom prosvjednici polili vodom i naguravali, podijelivši novinarima snimak nadzorne kamere tog događaja.

Naglasio je da nikakvih smanjenja mirovina kao i drugih prava braniteljima neće biti, a da će ostavku dati ako čelnici udruga koji prosvjeduju, skupe 250 tisuća potpisa branitelja, od oko pola milijuna koliko ih je u Registru branitelja.

Dolje se nalazi nekoliko stotina 'čuvara ratne opasnosti i ja ih sve poznam i oni su svi uvijek isti', rekao je Matić, ustvrdivši da je riječ o čelnicima udruga koji se godinama ne mijenjaju na funkciji i koji imaju mirovine, riješeno stambeno pitanje i slično.

Ministarstvo branitelja: Nema ukidanja prava niti smanjenja mirovina

Čelnike tih udruga koji su godinama na čelu svojih udruga, više je puta optužio da manipuliraju braniteljima.

Ti su ljudi svojedobno podržavali one koji su danas u Remetincu, ustvrdio je Matić ne preciziravši o kome je točno riječ. Ponovio je da politiku Ministarstva neće voditi udruge, dodavši da 'od sada neće s njima surađivati osim onog najosnovnijeg'.

Ovo sada što vidimo pred Ministarstvom zna se čiji je to izum i tko to koristi, i bilo bi i pošteno da onaj tko to organizira preuzme i odgovornost za to što se događa, rekao je Matić.

Prošlo je 20 godina od rata i prema svakom se branitelju ponašamo jednako i bez patetike i lažnih obećanja u ovom Ministarstvu. Ovo je sada prijelom, rekao Matić dodavši da - 'ili ćemo sada u 21. stoljeće ili ćemo u Balkan i u mulj'.

FOTO Prosvjed branitelja: 'Ne mičemo se dok se ne ispune naši zahtjevi za smjenama'

Rado bih otišao odavde, ustvrdio je Matić dodavši da zbog ponosa ne želi dati ostavku te kako se zna tko ga može smijeniti. Matić smatra da je formalni povod za ove prosvjede 'nespretna' Glavaševićeva izjava u Vukovaru o vojnicima vojske tzv. krajine, koji nemaju PTSP, a izgubili su rat, ocjenivši da je ta izjava izvučena iz konteksta.

Inače, kako se kasnije doznaje iz Ministarstva, tijekom konferencije za novinare ministra Matića netko je od prosvjednika bacio krumpir i razbio prozor na prvom katu.

Prije konferencije ministra Matića, vođe prosvjeda su ispred ulaza u Ministarstvo, u Savskoj ulici 66 održali svoju konferenciju za novinare u kojoj su potvrdili da ne žele otići dok ministar ne da ostavku te da će 'ako treba, ostati do Božića'. Prosvjed je počeo jučer. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene