Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo branitelja je osiguralo kolica i krevet za heroja i branitelja Vukovara Milu Dedakovića - Jastreba te bi oni danas trebali stići na njegovu adresu.


Ministar branitelja, Predrag Fred Matić rekao je da mu je istovremeno i žao i drago što branitelji kod ovakvih stvari pokazuju jedinstvo. Dodao je da su kolica i krevet spremni te da će on privatno, ali i kao ministar posjetiti Dedakovića.

Vezani članci Okrugli stol o mirovinama hrvatskih branitelja ostvarenim po posebnim propisima (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Objavljeni najnoviji podaci o braniteljima: Koliko ih ima, kolike su im mirovine - ''Oni su temelj, a ne teret društva'' Slika nije dostupna NEUGODNO IZNENAĐENJE Među zapovjednicima nije bio stari Jastreb

>> 'Sramite se što niste procesuirali one koji su polomili kosti Jastrebu'

>> Tužna priča heroja Vukovara: 'Više mi nije do života'

Podsjećamo, Dedakoviću su tijekom 'obrade' u Lašćinskoj slomili kičmu i nanijeli niz drugih teških povreda. No, muče ga i druge bolesti, a neke se vuku još od zatvaranja u zagrebačkoj 'kotlovnici', a većinu lijekova i liječenja mora sam plaćati. Budući da ne može hodati, tražio je električna invalidska kolica, jer ga supruga ne može gurati, ali dobio je odbijenicu. Spava u fotelji, jer nije u mogućnosti nabaviti ležaj kakav mu je prijeko potreban.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook