Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLUČAJ KOJI JE POKRENUO LAVINU

Matteova majka nezadovoljna je rezultatom inspekcije te i dalje traži ostavku ministra Kujundžića

Barbara Štrbac uživo ispred Ministarstva zdravstva (Foto: Dnevnik.hr)
Barbara Štrbac uživo ispred Ministarstva zdravstva (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Barbara Štrbac uživo ispred Ministarstva zdravstva (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Reporterka Nove TV Barbara Štrbac razgovarala je s majkom preminulog Mattea nakon konferencije za novinare ministra Kujundžića.

"Javila mi se nakon ministrova istupa Mateova majka ponovo. Kazala je da nije zadovoljna onime što je od njega čula i kako i dalje inzistira na njegovoj odgovornosti i ostavci. Čuli smo i građane koji se okupljaju, okupljat će se i dalje. Čini se da je ovaj slučaj doista pokrenuo lavinu, izvijestila je Barbara Štrbac.

Pročitajte i ovo Medicinske sestre (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 1 Sindikat "poklopio" Kujundžića Nastavlja se lavina reakcija, reagirale i medicinske sestre: "Želimo pružati najbolju skrb građanima, očekujemo od vlasti da nam to omogući" Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Sastao se i s premijerom Ministar Kujundžić iznio rezultate inspekcije nakon tragedije u Zaprešiću: "Sustav je funkcionirao"

Mateovi roditelji su joj rekli da je aposolutno nedopustivo da postoje timovi koji mogu izaći na teren, a da ne mogu učiniti sve da spase osobu kojoj su došli pomoć. Bilo da je riječ o edukaciji ili opremi, odnosno dopuštenjima što oni smiju, a što ne smiju učiniti.

"Čini se da se ozbiljno razmišlja da se nešto promijeni, no zna se kako to kod nas ide, proći će još vremena. I sam ministar je priznao da administrativne barijere nisu dobre, da ne može pomoći bliži tim samo zato jer pripada drugom sustavu", kazala je naša reporterka.

"Od svega onoga što smo čuli proteklih dana možemo reći da je ovaj slučaj pokrenuo lavinu. Sve karike u lancu priznale su da se nešto mora mjenjati. Svi su kazali da problem postoji, zašto se nešto nije učinilo već ranije"?, izvijestila je Barbara Štrbac.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene