Ogorčena majka Mattea Ružića, mladića koji je u nedjelju preminuo na rukama prolaznika, poslala je ministru zdravstva Milanu Kujundžiću SMS poruku.

Galerija Milan Kujundžić (Foto: Pixsell, Nikola Čutuk) +0 Screenshot SMS poruke (Foto: Dnevnik.hr)

Preminuli mladić u ponedjeljak je sahranjen, a njegova prerana smrt uzburkala je javnost i otvorila pitanje djelotvornosti timova bez liječnica i koncepta hitne pomoći u kojoj timovi djelatnika izlaze pomoći pacijentima bez liječnika. Poruku koju je Martina Klapan poslala ministru prenosimo uz njezino dopuštenje.

Vezani članci Hitna pomoć u Zaprešiću (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Matteova majka za Novu TV: "Šokirana sam obdukcijskim nalazom. Matteo nikad nije imao srčanu manu, njegov bi doktor to primijetio" Medicinske sestre (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 1 Nastavlja se lavina reakcija, reagirale i medicinske sestre: "Želimo pružati najbolju skrb građanima, očekujemo od vlasti da nam to omogući"

"Ovu poruku šalje ti majka mladića koji je preminuo na pločniku u Zaprešiću. Izjavio si da je sve bilo po pravilima struke, a čak nije niti hitna došla već sanitetsko vozilo sa sestrom i tehničarom koji su u torbi donijeli flaster i bivacin. Moj Matteo poput psa mrtav je satima ležao na cesti, a mogao je biti živ. Bi li tebi Milane Kujundžiću bilo drago da su tako ležali tvoja Ana ili Hrvoje? I te kako sam svjesna da ćete i ovu pogrešku zataškati i da ćete i dalje mirno spavati. Zar životi tvoje djece vrijede više od života moga Mattea? Martina Klapan".

Ministar se ne smatra odgovornim

Podsjetimo, pola sata prije sahrane preminulog mladića u Zaprešiću, gomila jaja završila je na vratima Ministarstva zdravstva. Ivan Pokupec, kako se sam predstavio medijima - građanin i žrtva zdravstvenog sustava koja svaki mjesec odvaja 15 % svoje plaće, kazao je da je to čin nezadovoljstva i da je vrijeme za odlazak ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je kako je problem i drugih zemalja u tranziciji što im "bogate zemlje kradu liječnike". Na izravno pitanje hoće li zbog ovog slučaja dati ostavku kazao je: "Ako igdje prepoznam da sam odgovoran za Zaprešić dat ću ostavku, no u ovom trenutku ne prepoznajem. Ne smatram se politički odgovornim, već izražavam sućut i žaljenje".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju