Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kinesko tržište

Velika investicija Mate Rimca u Kini: "Ovo je važan iskorak za nas..."

Mate Rimac (Screenshot: YouTube)
Mate Rimac (Screenshot: YouTube)
Rimac Automobili i Camel grupa ugovorili su da će do kraja ove godine u Kini izgraditi tvornicu električnih motora i baterija vrijednu milijardu kuna.

Mate Rimac kaže da je ovo važan poslovni iskorak za kompaniju jer će nova tvornica biti usmjerena isključivo na kinesko tržište.

Pročitajte i ovo Justin Trudeau Bez posljedica Kanadski obavještajci: Kina se već dvaput umiješala u parlamentarne izbore HGSS obučava kineske spasioce - 3 Važna razmjena HGSS obučava kineske spasioce: 'Mogli su birati otići bilo gdje u svijetu, a odabrali su nas''

"Kina nam je važna jer predstavlja najveće tržište na svijetu za električne automobile, autobuse, kamione i druga prijevozna sredstva te bilježi najveći rast", izjavio je Rimac za Poslovni dnevnik.

U Rimac Automobilima pojašnjavaju da je plan kineske vlade u potpunosti prijeći na električna vozila. To znači de će se potražnja za električnim motorima, baterijama i drugim sustavima koji se ugrađuju u e-vozila, a što trebaju tamošnji proizvođači, u narednom razdoblju povećati za približno 20 puta.

"Kina se strateški opredijelila prema električnim vozilima te već danas ima u planu transport postupno prebaciti na električni pogon, pa smo napravili iznimku za kinesko tržište. Razvoj i proizvodnju za sva ostala svjetska tržišta zadržavamo u Hrvatskoj", istaknuo je Rimac.

U tvornicu e-motora i baterija vrijednu 158,2 milijuna dolara Rimac će uložiti znanje i pet milijuna eura, a dobiti 40 posto vlasništva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene