Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Maškarinu prijeti i amputacija desne noge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se operacija slijepog crijeva 20-godišnjeg Miroslava Maškarina zakomplicirala, te mu je zbog komplikacija s prokrvljenjem amputirana lijeva noga, Maškarinu prijeti i amputacija desne noge.

Naime, prilikom operacije slučajno je probijena trbušna aorta i to prije račvanja, tako da su obije noge ostale bez mikrocirkulacije. 

Pročitajte i ovo Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac u Turskoj Britanija na nogama zbog smrti djevojke u Beogradu, oglasila se i vlada: "Upozoravali smo" Operacija kukova - 5 Na sudu već 10 godina Operacija joj je trebala poboljšati kvalitetu života, a sada je invalid: "Ne mogu si priuštiti ni cipele"

Ipak sveukupno zdravstveno stanje Maškarina je stabilno, uspješno su uspostavljene respiratorne funkcije i funkcije bubrega te svi vitalni organi rade normalne. 

Bitka za spas druge noge traje i prvenstveno ovisi o kirurzima: - Cirkulacija u nozi postoji, ali su uvijek moguće komplikacije, izjavio je doktor Miljenko Uravić za Novi list. 

U srijedu se oglasio i ministar zdravstva Neven Ljubičič koji je istaknuo da se u slučaju Miroslava Maškarina radi o eklatantnom primjeru liječnićke pogreške te je zatražio mišljenje unutrašnje kontrole bolnice koje će, čim bude dostavljeno, proslijediti Hrvatskoj liječničkoj komori. 

Prilikom operacije slučajno je probijena trbušna aorta i to prije račvanja, tako da su obije noge ostale bez mikrocirkulacije No predstojnik urologije, doktor Željko Fučkar, nije želio komentirati konkretan slučaj ali je istaknuo da je kirurgija abdomena vrlo zahtjevna te da na 200 slučajeva u pravilu dolazi jedan s fatalnim ishodom.

Ivan Maškarin, otac nesretnog20-godišnjaka, rekao je sinu da su mu amputirali nogu: - Čak mi je rekao 'tranširaju me'. A što sam mu mogao odgovorit?.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene