Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Maškarin: Nisu mi se ni ispričali niti me posjetili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirjana Hrga večeras je u '10 do 8' ugostila Miroslava Maškarina, 21-godišnjeg Rabljanina koji je prije 14 mjeseci dobio napad slijepog crijeva, bio operiran i nakon 18 dana probudio se bez lijeve noge.

Povod za razgovor s Maškarinom bila je odluka Odbora za sudbena mišljenja Medicinskog fakulteta u Zagrebu, koji je zaključio, za razliku od Hrvatske liječničke komore, kako je Miroslav Maškarin ostao bez noge zbog liječničke pogreške, a ne komplikacija, kako se do sada tvrdilo. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj Maškarin - još na početku 'Trebam razumijevanje, a želim samo pravdu' Slika nije dostupna Kirurg nije ni pozdravio Maškarina

Miroslav Maškarin, koji od bolnice, države niti bilo koje treće institucije nije dobio nikakvu financijsku pomoć, živi od prodaje karata na parkiralištu.  Riječ je o poslu do kojeg je došao uz pomoć odvjetnice.

'Od koljena na dolje moja desna noga nema funkciju, ona služi kao prirodna štaka, na njoj nedostaje čak 70 posto mišića', kaže Maškarin o svom trenutnom zdravstvenom stanju. 

Herman Haller, ravnatelj KBC-a Rijeka, u večerašnjem razgovoru nazanačio je kako će KBC Rijeka u potpunosti isplatiti odštetu Maškarinu kada odluka o tome bude donesena. 

'Osobno sam za neku kombinaciju koja u jednom segmentu označava ukupnu svotu i nekakve mjesečne rente', naznačio je ravnatelja KBC-a Rijeka. 

Miroslav Maškarin se poslije operacije želio upoznati s liječnicima. Do danas mu se ta želja nije ispunila.

'Nikada se s njima nisma sreo i pričao, ni telefonom, nikako. Nitko mi se nije ispričao, niti me posjetio', kaže Maškarin te ističe kako bi volio studirati, no trenutna financijska situacija  to mu ne dopušta. 

Cijeli razgovor s Miroslavom Maškarinom i Hermanom Hallerom, ravnateljem KBC-a Rijeka, pogledajte u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene