Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na suđenju riječkom kirurgu Branku Popoviću za kažnjivo djelo protiv zdravlja ljudi i nesavjesno obavljanje operativnog zahvata nad Miroslavom Maškarinom, zbog kojeg je pacijentu teško oštećeno zdravlje te amputirana noga, danas je na Općinskome sudu u Rijeci svjedočilo sedmero liječnika vještaka, a svi su utvrdili da je prilikom operacije počinjena liječnička pogreška te da nije bila riječ o medicinskoj komplikaciji.


Liječnici vještaci su utvrdili da je riječ o pogrešci jer kirurg 'nije postupao s posebnom pažnjom pri provedbi laparoskopske metode uklanjanja upaljenog crvuljka iz trbušne šupljine'. Po mišljenju vještaka, prekršena su temeljna pravila, a život je pacijentu spašen 'jer su ozljedu trbušne aorte sanirali kirurzi koji su pozvani u pomoć'.

Vezani članci Slika nije dostupna Maškarin za liječnika traži 20 mjeseci zatvora Slika nije dostupna Kutle: Činio sam pogreške jer sam bio mlad

Suđenje Branku Popoviću danas je službeno ponovno počelo jer je od prošlog ročišta proteklo više od dva mjeseca. Popović je, po optužnici, 10. srpnja 2006. tijekom laparoskopske operacije odstranjivanja slijepog crijeva u riječkome Kliničkome bolničkom centru Miroslavu Maškarinu oštetio trbušnu aortu pa mu je zbog obilna krvarenja i oštećenja tkiva amputirana noga.