Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kirurg nije postupao pažljivo'

Slučaj Maškarin: Vještaci utvrdili da je riječ o pogrešci, a ne o komplikaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju riječkom kirurgu Branku Popoviću za kažnjivo djelo protiv zdravlja ljudi i nesavjesno obavljanje operativnog zahvata nad Miroslavom Maškarinom, zbog kojeg je pacijentu teško oštećeno zdravlje te amputirana noga, danas je na Općinskome sudu u Rijeci svjedočilo sedmero liječnika vještaka, a svi su utvrdili da je prilikom operacije počinjena liječnička pogreška te da nije bila riječ o medicinskoj komplikaciji.

Liječnici vještaci su utvrdili da je riječ o pogrešci jer kirurg 'nije postupao s posebnom pažnjom pri provedbi laparoskopske metode uklanjanja upaljenog crvuljka iz trbušne šupljine'. Po mišljenju vještaka, prekršena su temeljna pravila, a život je pacijentu spašen 'jer su ozljedu trbušne aorte sanirali kirurzi koji su pozvani u pomoć'.

Pročitajte i ovo KBC Split Afera u u splitskom KBC-u "Je li normalno da se starijeg liječnika tijekom operacije radi budalom?": Bivši zaposlenik splitske bolnice, poznati kirurg, komentirao pozadinu skandala Slika nije dostupna Vodili znanstveni dijalog sa Zagrebom Slučaj Maškarin: 'Izvješće splitskog povjerenstva nekonkretno'

Suđenje Branku Popoviću danas je službeno ponovno počelo jer je od prošlog ročišta proteklo više od dva mjeseca. Popović je, po optužnici, 10. srpnja 2006. tijekom laparoskopske operacije odstranjivanja slijepog crijeva u riječkome Kliničkome bolničkom centru Miroslavu Maškarinu oštetio trbušnu aortu pa mu je zbog obilna krvarenja i oštećenja tkiva amputirana noga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene