Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom pojačanih aktivnosti policije u povodu današnjeg blagdana Martinja, protekle je noći evidentirano 344 prekršaja u prometu, od čega se 142 prekršaja odnose na vožnju pod utjecajem alkohola, a jedan pod utjecajem droge, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka.


Od petka, 9. studenoga, ukupno je evidentirano 699 prometnih
prekršaja, a 281 se dogodilo zbog alkohola.

Vezani članci Nesreća Kamionu otkazale kočnice, pa projurio kroz raskrižje i prouzročio ogromnu nesreću Policijska kontrola na cestama povodom Martinja Noćas na hrvatskim cestama 105 vozača bilo pod utjecajem alkohola, rekorder imao 3,21 promila

Jučer su se dogodile i dvije prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama, povezane s alkoholom.

Na Bukovačkoj cesti 23-godišnji mladić vozeći pod utjecajem alkohola osobni automobil Fiat Bravo, zagrebačkih registracija, udario je u metalnu ogradu dviju obiteljskih kuća, pri čemu je teško ozlijeđen 22-godišnji putnik.

Teško je ozlijeđena i 43-godišnja vozačica Fiata Uno, zagrebačkih registracija, koja je kod mjesta Celine, na području Jastrebarskog, prešla na lijevu stranu kolnika i udarila u prednji dio 'Golfa', kojeg je vozio 42-godišnjak pod utjecajem alkohola.

S proslavom Martinja povezan je i pokušaj ubojstva u Dubravi, kada je nakon cjelodnevnog ispijanja mladog vina 48-godišnji muškarac kuhinjskim nožem ubo dvije godine mlađeg prijatelja.

Konačni podatci o trodnevnim pojačanim aktivnostima PUZ-a u povodu Martinja znat će se u ponedjeljak, najavila je PU zagrebačka.