Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba bit će saborski zastupnik Marko Sladoljev, a ovu odluku još mora formalno potvrditi Glavni odbor stranke.


U utrku za gradonačelničku fotelju metropole Most će ići s Markom Sladoljevom (43), saborskim zastupnikom u dva mandata, inače diplomiranim vjeroučiteljem iz Zagreba.

Vezani članci Slika nije dostupna Mosta ''nema'' u Gradskoj skupštini u Zagrebu Slika nije dostupna Kandidat Mosta za gradonačelnika Zagreba obećaje besplatne instrukcije za školarce

Sladoljev je predavao vjeronauk u Osnovnoj školi Ante Kovačića, a u njegovoj biografiji između ostalog stoji da je za vrijeme rada u školi sudjelovao u dosta humanitarnih akcija, od čega je najveća izgradnja školske kuhinje u Africi. U ovaj saziv Sabora ušao je kao zamjena ministra Slavena Dobrovića. Na mostovoj listi za 7. izbornu jedinicu bio je drugi, a bio je i drugi po dobivenom broju preferencijalnih glasova - 1.346.

U fokusu njegova političkog djelovanja do sada se istaknuo sport, točnije nogomet. Jedan je od potpisnika zahtjeva Mosta da cijeli vrh HNS-a podnese ostavku zbog skandala s jedanaestercem na utakmici Dinamo-Cibalia, a više je puta istupao protiv krovne nogometne udruge kao i Zdravka Mamića te se zalagao za provedbu Zakona o sportu. Gorljivi je navijač Dinama i simpatizer BBB-a, a jednom prilikom je izjavio: "Dinamo je moja prva i jedina ljubav."

Voditelj kampanje trebao bi mu biti Thomas Bauer, nekada također istaknuti BBB-ovac, a danas jedan od suvlasnika PR agencije Grizli komunikacije s kojom Most surađuje.

"Vrijeme je da se Bandiću stane na kraj"

O gradskim temama kao i aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću Sladoljev do sada nije previše zborio, no uključio se u raspravu oko uvođenja školskih uniformi u škole. Tako je na svojem Facebook profilu nedavno objavio:

"Gradonačelnikovanje gospodina Bandića je vođenje bez ikakve vizije i s jednim ciljem, osvajanjem sljedećih izbora. Da postoji nekakva strategija za bilo što, pa i uvođenje školskih odora, prvo bi se riješili prioriteti. Zadatak školovanja je da djecu obrazuje i odgaja, da od njih napravi bolje ljude koji su konkurentniji na tržištu rada. Očito gospodin Bandić ima neke druge prioritete. I u vrtićima i u školama situacija je izuzetno loša, a on se opet bavi nekakvim populističkim projektima i skretanjima s bitnoga. Vrijeme je da se tome stane na kraj", napisao je Sladoljev.