Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezalište zadnja opcija

Marko Polo plovit će još 10 godina?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Uprave Jadrolinije Slavko Lončar u svojem očitovanju demantirao je da će nasukani Marko Polo završiti u rezalištu. Naprotiv, dodao je kako je u tijeku temeljiti popravak broda za koji se pretpostavlja da će ploviti još 10 godina.

Predsjednik Uprave Lončar rekao je kako će se pravo stanje Marka Pola moći utvrditi tek kada brod stigne u lošinjsko brodogradilište, 17 studenog. Nagrada od 1,150.000 dolara ponuđena je za operaciju spašavanja broda, a jamstvo i isplate potpisao je naš osiguravatelj Croatia osiguranje. To će biti plaćeno nakon što Marko Polo bude doveden u brodogradilište.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasukavanje trajekta Kaznene prijave protiv drugog časnika i kormilara 'Marka Pola' Slika nije dostupna Ministarstvo prometa Kažnjen kormilar s broda 'Marko Polo'

>> Nasukani Marko Polo će otploviti u rezalište?

Kako ukupno osiguranje broda iznosi 4 milijuna dolara, znači da će dovoljno novca ostati za popravak. Slavko Lončar naglašava da ukoliko se temeljitim pregledom utvrdi da to nije isplativo, nije potpuno isključeno da Marko Polo završi u rezalištu, no naglašava kako je to zadnja opcija. Lončar je i demantirao vijest da na brodu ima azbesta. Kaže kako je on izvađen 1993. godine tijekom remonta u Hamburgu. Uputio je ispriku putnicima i izrazio žaljenje zbog neugodnosti koje su pretrpjeli, pogotovo vlasnici automobila koji su još uvijek na brodu.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene