Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRALJ PRŠUTA

Poduzetnik godine otkrio tajnu svog uspjeha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marko Pipunić iz tvrtke Žito proglašen je poduzetnikom godine. Žiri se nije vodio samo brojevima već je u obzir uzeo cjelokupni poduzetnički put, doprinos zajednici te potencijal za daljnji razvoj.

Iza nagrade stoji 27 poduzetničkih godina tijekom kojih je Žito naraslo na 1500 zaposlenih. "Osjećam se uzbuđeno, sretno, ponosno. Ne na sebe nego na svoje suradnike koji su sudjelovali sa mnom na projektu prošle godine", kaže Marko Pipunić.

Baš taj projekt, pršutanu usred Slavonije, mnogi su dočekali sa skepsom, no rizik se isplatio. Godišnje će proizvesti 150.000 komada pršuta. Posao je tu našlo 200 ljudi. "Naš najjači potencijal, najjači resurs su mladi ljudi", kaže Pipunić, koji im daje priliku i prostor za razvoj i napredovanje.

"U Žito sam došla raditi nakon sudjelovanja na Žito case studyju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku s obzirom da sam bila u finalu tog natjecanja dobila sam priliku za razgovor za posao", kaže Nina Cerić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dnevnik Nove TV u najmodernijoj tvornici pršuta Dobra priča iz Slavonije: Investicija od pola milijarde kuna i posao za najmanje 200 ljudi Slika nije dostupna 'Bez rizika nema uspjeha' Tko je hrvatski poduzetnik koji je naručio predstavu o samome sebi?

Andrea Biglbauer kaže da Pipunić svima daje jednake prilike i mogućnost da participiraju svojim idejama u svakodnevnom poslovanju, neovisno o godinama iskustva ili dobi. 

Odnos prema poslu i prema zaposlenicima uz viziju za daljnji razvoj vrednovao je i žiri.

"Slavonija je potencijal u ljudstvu i u resursima koje ima za puno veće projekte od ovoga što smo napravili u prošloj godini tako da vjerujemo da će sljedeći projekti biti puno veći i da će osigurati puno više radnih mjesta i novostvorene vrijednosti", kaže Pipunić. 

Marko Pupunić Hrvatsku će predstavljati na svjetskom odabiru najboljih poduzetnika u lipnju u Monte Carlu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene