Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalba u pripremi

Marićeva obrana: Hrvatska ne može puno učiniti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Presuda beogradskog suda prema kojoj je hrvatski branitelj Veljko Marić ubio Petra Slijepčevića u Rastovcu tijekom operacije Otkos 1991. godine šokirala je njegove suborce.

'Mi smo je prihvatili vrlo bolno i kao presedan je tih 12. godina. To je teško izreći', kazao je Zdenko Pavić, ratni zapovjednik 77. bataljuna te dodao kako Veljko Marić nije ni bio u selu Rastovcu pa nije ni mogao ubiti Petra Slijepčevića.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kanibalska jazbina Policajci pronašli raskomadano tijelo, muž i žena radili pite od ljudskog mesa Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini

Isto smatra i Marićev hrvatski odvjetnik Krešimir Krsnik. I dalje ne može shvatiti kako je sud u Beogradu presudu donio, a nije htio saslušati ni jednog svjedoka kojeg je obrana ponudila.

'Mi ćemo uložiti sve one daljnje dokaze koje smo već ponudili, a koje je prvostupanjski sud odbio. Nadamo se da će ih drugostupanjski sud uvažiti. To je u ovom trenutku pravno jedino moguće', kazao je Krsnik.

Marićeva supruga vjeruje u suprugovu nevinost, ali i u državu. No, država je nemoćna.

'Koliko sam ja upoznat država je poduzela ono što je u ovom trenutku mogla, a to jest tražila je da joj se prepusti kazneni postupak, no do danas nismo dobili nikakav pozitivan odgovor', kazao je Krsnik.

Sada su sve oči uprte u drugostupanjski sud. Ako i taj sud prihvati presudu nižeg suda država jedino može zatražiti da Marić kaznu izdrži u Hrvatskoj. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene