Zgrada u Adžijinoj (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)
Zgrada u Adžijinoj (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Dječak u dobi od tri i pol godine, koji je u subotu pao s trećeg kata zgrade u Ulici Božidara Adžije u Zagrebu, nalazi se u induciranoj komi, ali je stabilno.


"Dijete je za sada stabilno i još uvijek na respiratoru. Tijekom neurokirurške operacije postavili smo mu tzv. intrakranijski senzor, aparat koji mjeri tlak u lubanji. To nam je važno jer se u slučaju krvarenja eventualni hematom nema gdje širiti, pa stišće mozak. Na sreću, tlak je stabilan cijelo vrijeme", rekao je za 24sata prof. dr. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Vezani članci Sudar Stravična snimka krađe automobila: Kad ga je udarila autom, odletio je kao lutka, ima sreće što je živ Policija, ilustracija Motociklist poginuo u Istri, policija traži tko mu je oduzeo prednost i pobjegao

Liječnici planiraju napraviti i MR mozga mališana, a o tom nalazu ovisit će i daljnje liječenje, kao i moguće buđenje iz inducirane kome.

Podsjetimo, u subotu se u Ulici Božidara Adžije u Zagrebu dogodila strašna nesreća u kojoj je s prozora stana na trećem katu zgrade u spomenutoj ulici pao mališan u dobi od tri i pol godine.

Hitno je prebačen u Klaićevu bolnicu s po život opasnim ozljedama lubanje i mozga, ali i ozljedama kralježnice i pluća. Kako je dijete palo kroz prozor, zasad nije utvrđeno.