Ana Kučić
Ana Kučić Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Pixsell

Gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić kaže da im je želja bila osigurati mirniju večer kućnim ljubimcima i zaštiti djecu od negativnih učinaka pirotehnike. Cijena vatrometa bila bi 30-ak tisuća kuna, a toliko košta aparat za testiranje krvi za Hitnu pomoć.


Stanovnici Malog Lošinja u Novu godinu ušli su bez vatrometa. Iznos koji se ranijih godina koristio za vatromet, bit će preusmjeren za nabavku potrebe opreme i alata za Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu u Malom Lošinju.

Vezani članci Slika nije dostupna Pogledajte spektakularne vatromete diljem svijeta Slika nije dostupna 'Bio je toliko pijan da je uzeo petardu u ruku, čeljust mu je raznesena'

Gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić kaže da im je želja bila osigurati mirniju večer kućnim ljubimcima i zaštiti djecu od negativnih učinaka pirotehnike.

Umjesto vatrometa, uređaj za testiranje krvi

"Već nekoliko godina muku mučimo s logistikom i sličnim detaljima oko organizacije dočeka Nove godine, a kako smo na svim poljima na putu održivog razvoja, ove godine smo odlučili dati podršku Društvu za zaštitu životinja, ali i djecu zaštititi od negativnih učinaka pirotehnike", kazala je Kučić za Morski.hr.

"Htjeli smo dati svoj doprinos svijesti da vatromet i petarde nisu nužni kako bismo pridonijeli veselju i radosti ulaska u novu godinu. Desetu godinu za redom prosinac je u Malom Lošinju obilježen humanitarnom notom, odnosno prikupljanjem sredstava za potrebite. Željeli smo usmjeriti sredstva za nabavku medicinskog aparata koji će olakšati život našim građanima ali i gostima.

Vatromet bi koštao oko 30 tisuća kuna, a toliko otprilike košta aparat za testiranje krvi. Vikendom nam laboratorij ne radi, pa bi taj aparat bio postavljen u ambulantu hitne medicinske pomoći. U fazi smo njegove nabavke u sljedećih 10 dana i Grad će pridodati ako bude još trebalo", dodala je Kučić.