Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primjer ostalima

Malena općina, veliki projekti - Iz EU fondova dobili 3 mil. kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 3 milijuna kuna iz fondova Europske unije pristiglo je u posljednje dvije godine na adresu Općine Tompojevci.

Tomislav Panenić, načelnik općine Tompojevci na istoku Hrvatske može biti primjer mnogima. Općina mu je osvijetljena poput neke metropole. Toga ne bi ni bilo da se načelnik nije pokrenuo i uspio prikupiti novac iz Europske unije.

Pročitajte i ovo Ipsos kutije - 3 Agencija Ipsos Vrijedno istraživanje na dan izbora: "Prilazit ćemo otprilike svakom četvrtom biraču" Anja Perković i Mlađenka Vranješ - 4 pripreme na biračkim mjestima Kako se ponašati na biračkom mjestu i je li moguća malverzacija s listićima?

Više od 3 milijuna kuna iz fondova Europske unije pristiglo je u posljednje dvije godine na adresu Općine Tompojevci. Jedan je od značajnijih projekata postavljanje ulične led rasvjete.

Milanović otkrio EU fondove: "Ti programi nisu priče niti bajke"

„Projekt je vrijedan 1,5 milijuna kuna. Mi imamo kvalitetnu osvijetljenost, stvarno, možemo reći na razini vrlo razvijenih sredina", kazao je načelnik Općine Tompojevci Tomislav Panenić.

Ostvarena je ušteda do 35 %, a primjer su ubrzo slijedile i dvije susjedne općine - Tovarnik i Lovas. Sa životom su zadovoljni i mještani.Općina obuhvaća ukupno pet naselja i ima oko 1500 stanovnika. Dok stariji ostaju, made je teško zadržati. Odlaze trbuhom za kruhom.

Ova je Općina poznata i po sudjelovanju u IRRI projektu za navodnjavanje koji je uvršten je među tri najbolja u razdoblju od 2012. do 2014. Bila je to slamka spasa za obitelj Ljikar jer je u vrijeme kada su dobili bunare, njihov presušio.

„Ovaj bunar koji sada imamo je dubinski bunar. Izdašnost mu je 4 litara u sekundi", rekao je Željko Ljikar iz Mikluševca.

Rezultati u ovoj općini ne izostaju, a mogli bi poslužiti kao zlatan primjer i ostalima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene