Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala škola prognoze

Jeste li znali da je u srpnju zabilježen najtopliji tjedan u povijesti? Detalje donosi meteorolog Ivan Čačić

Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić je u Maloj školi prognoze istaknuo da je ovog mjeseca zabilježen najtopliji tjedan u povijesti.

Prema preliminarnim podacima Svjetske meteorološke organizacije, svijet je upravo imao najtopliji tjedan u povijesti. Prije toga je znatno topliji bio lipanj, kad su zabilježene dosad neviđene temperature površine mora i rekordno smanjen opseg antarktičkog morskog leda, tijekom Male škole prognoze objasnio je meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Pročitajte i ovo Napadi na Trgu - 7 Roditelji u strahu Novi šokantni slučajevi nasilja bande koja u centru Zagreba napada maloljetnike: Jednu djevojku je gušio, drugoj je šakom razbio usnicu

Pročitajte i ovo Intervencija Hitne pomoći na požarište Išli pomoći vatrogascu VIDEO Hitna pomoć probijala se kroz pakleni plamen: Objavili snimku s požara u Dalmaciji

Problem nije samo u porastu površinske temperatura mora, već i u tome što cijeli ocean postaje topliji i apsorbira energiju koja će tamo ostati stotinama godina. Sve toplija atmosfera i oceani sve negativnije utječu na ekosustave i zdravlje ljudi, a vrlo je izvjestan nastanak sve razornijih uragana te tropskih, ali i izvantropskih ciklona, dodao je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene