Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Hrvoja Krešića

Hoće li zbog HEP-a pasti ostavke? "Afera je žilavija nego bi Plenković želio, a jedna stvar iznenađuje"

Aktualno Galerija Hrvoje Krešić, Valentina Baus i Dino Goleš Hrvoje Krešić, Valentina Baus i Dino Goleš Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Krešić, novinar Nove TV Hrvoje Krešić, novinar Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Krešić, Valentina Baus i Dino Goleš Hrvoje Krešić, Valentina Baus i Dino Goleš Foto: DNEVNIK.hr +0 Hrvoje Krešić, novinar Nove TV Galerija 1/4 >>
Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić analizirao je aferu vezanu za prodaju plina iz HEP-a.

Usprkos HEP-ovu gubitku od 10 milijuna eura koji je nastao zbog prodaje plina po niskoj cijeni, reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić smatra da će do smjena teško doći, barem na najvišoj razini.

"Iza ministra Davor Filipovića su stali koalicijski partneri. Ono što više iznenađuje, zasad nema nikakvih naznaka da će se nešto dogoditi Upravi HEP-a. Čujemo priče da je možda bilo nekih nenamjernih propusta. Zamislite da vodite neku tvrtku u koju ulažu dioničari i netko kaže: 'Oprosti ekipa, ja sam nešto zeznuo. To što ste vi ostali bez novca nije problem, a ja ću nastaviti voditi firmu i vaš novac.' To je teško zamislivo", rekao je.

"Drugi dio priče je da Frane Barbarić ima drugih problema mimo HEP-a, a to je nekretnina na Hvaru koju je očito bespravno gradio. Pitanje je je li lagao premijera i hrvatsku javnost te kakvu poruku šalje Andrej Plenković kada kaže da je to privatna stvar. S obzirom kakvu sliku o sebi i Vladi prezentira na kraju mandata, ovo je poprilično besprizorno ponašanje", dodao je.

Pročitajte i ovo Intervencija Hitne pomoći na požarište Išli pomoći vatrogascu VIDEO Hitna pomoć probijala se kroz pakleni plamen: Objavili snimku s požara u Dalmaciji

Afera s plinom već je neko vrijeme u fokusu javnosti, ali operacije relativizacije cijelo vrijeme traju, ustvrdio je reporter.

"Prvo se govorilo da je sve ovo komplicirano za shvatiti, pa je onda utvrđeno da nije bilo štete. Onda je Branko Bačić rekao da se smanjila ušteda, ali da je sve manje-više dobro. Ova je tema očito puno žilavija nego što bi to Plenković i njegova Vlada htjeli. I to je zapravo i najveći problem za HDZ jer sve ono što će doći dalje će se slagati na ovu temu koja još nije dobila epilog", istaknuo je Krešić.

Pročitajte i ovo Proslava Dana pada Bastille u Parizu - 3 Marširala i indijska vojska Francuska obilježava Dan pada Bastille: Parizom prošlo tisuće vojnika, diljem zemlje snažne mjere sigurnosti

Na kraju analize je ponovio da je jedan od ozbiljnih problema ove afere što se tvrdi da posljedica ne bi trebalo biti jer se navodno radi o nenamjernoj šteti.

"I takva šteta je šteta. Ako netko misli da može delegirati ljude i poklanjati im svoje povjerenje kako bi delegirali našim novcem – bez obzira što rade nenamjernu štetu – to je kriva poruka", zaključio je reporter.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene