Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši glasnogovornik

Mačeka izbacuju iz HDZ-a: Ruši nam ugled i stalno je u medijima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ratko Maček je nekad bio glasnogovornik HDZ-a i Vlade, a danas je kao suoptuženik u aferi Fimi media čest gost crne kronike. U HDZ-u su zaključili kako narušava stranački ugled te su pokrenuli postupak njegova isključenja.

HDZ Varaždinske županije pokrenuo je postupak isključenja svog i Vladinog bivšeg glasnogovornika Ratka Mačeka, bivšeg predsjednika HDZ-a Varaždin Kristijana Igreca, te bivšeg pročelnika Porezne uprave u Varaždinu Željka Mekovca, potvrdio je danas predsjednik varaždinskoga Županijskog odbora HDZ-a Anđelko Stričak.

"HDZ se okreće budućnosti, svojim članovima i građanima. Moramo se prestati baviti bivšim članovima, njihovim nezakonitim radnjama. To sada prepuštamo sudstvu, a mi se okrećemo građanima koji nas trebaju i čije probleme moramo početi rješavati", zaključio je Stričak.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

>> Polančec: Maček mi je rekao nešto u smislu 'što manje pitam, to bolje za mene'

Kako navodi, razlozi za isključenje Mačeka i Igreca su rušenje ugleda stranke te često pojavljivanje u medijima u negativnom kontekstu.

Kada je riječ o Ratku Mačeku, njemu se na teret stavlja aktualni sudski proces u slučaju Fimi medija, dok se Kristijan Igrec dovodi u vezu s navodnim nepravilnostima u poslovanju njegovih bivših tvrtki, što je također predmet sudskih procesa, rekao je Stričak.

Razlog da se iz HDZ-a isključi Željko Mekovec je taj što je u vrijeme kada je bio pročelnik Porezne uprave u Varaždinu, određeni broj predmeta tvrtke Coning, odnosno dugovanja, otišao u zastaru, pojasnio je Stričak.

Varaždinski Županijski odbor HDZ-a poslat će danas županijskom Sudu časti te stranke prijedlog isključenja spomenutog trojca.

Na upit je li stranka raspravljala i o Miroslavu Buniću, direktoru tvrtke Zagorje-tehnobeton, koji se trenutno nalazi u pritvoru, Stričak je odgovorio kako on u ovom trenutku nije bio predmet slične rasprave. "Što se tiče našeg člana Miroslava Bunića čekamo da sudstvo kaže svoje i tada ćemo donijeti određene odluke", dodao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene