Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ključna promjena?

'NISU PROČITALI PROGRAM' Mrsić: 'HDZ predlaže mjeru koju je SDP uveo 2015.'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mrsić ne vjeruje kako je moguća koalicija između HDZ-a i SDP-a u, kako je rekao, "dogledno vrijeme" jer se HDZ nije promijenio, odnosno ostao je "stari HDZ" koji je "promijenio samo omot a ostao je onaj isti."

Saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić je u ponedjeljak je ocijenio kako u dijelu HDZ-ovoga gospodarskog programa kojim se najavljuje smanjenje opće stope poreza na dobit za dva posto, a koji su objavili mediji, ta stranka ponavlja mjere koje su već u provedbi i koje je SDP uveo još 2015. godine.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin, predsjednik SDP-a - 1 Parlamentarni izbori 2024 Koalicija ljevice optužena za plagijat. Nekima je smiješno, drugima baš i ne: ''Sve to može u konačnici smanjiti vjerodostojnost'' Izjave za medije zastupnika HDZ-a - 1 reakcija vladajućih HDZ o lijevoj koaliciji: "SDP i patuljci oko Peđe Grbina doživjet će politički debakl"

"Očito da u HDZ-u nitko nije čitao program SDP-a ili nitko ne zna što se događalo u proteklih godinu dana jer ta mjera već postoji i ona je počela 2015. godine, a do sada je tom mjerom više od 49.500 osoba dobilo ugovor na neodređeno vrijeme," rekao je Mrsić novinarima u Splitu.

Prema medijskim navodima, HDZ u svojem gospodarskom programu namjerava istaknuti "ključnu promjenu", koja znači snižavanje opće stope poreza na dobit za dva posto, odnosno sa sadašnjih 20 posto na 18 posto.

Mrsić je komentirajući te informacije izrazio žaljenje što HDZ, kako je rekao, osim ponavljanja mjera koje su već debelo u provedbi nije išao korak dalje i predvidio one mjere koje bi trebale osigurati posao mladim ljudima.

"U programu SDP-a, koji će uskoro biti plasiran u javnost, te mjere su razrađene jer želimo da osim ugovora na neodređeno vrijeme mladi ljudi dobiju sigurno radno mjesto kada počinju sa svojim karijerama," najavio je Mrsić. Po njegovim riječima, SDP-ov gospodarski program želi obeshrabriti one poslodavce koji, kako se izrazio, love u mutnom.

Mrsić ne vjeruje kako je moguća koalicija između HDZ-a i SDP-a u, kako je rekao, "dogledno vrijeme" jer se HDZ nije promijenio, odnosno ostao je "stari HDZ" koji je "promijenio samo omot a ostao je onaj isti."

Ustvrdio je kako se predsjednica svojim govorima u Kninu na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te na Sinjskoj alci uključila u predizbornu kampanju.

"Predsjednica se uključila u kampanju, to je očito i vidljivo. To je njen stav u ovom trenutku, a hoće li nastaviti s tavom aktivnosti tijekom cijele kampanje ovisi o njoj," rekao je Mrsić. Pri tomu je istaknuo kako je po Ustavu predsjednica nestranačka osoba i treba biti predsjednica svih građana Republike Hrvatske.

Zamoljen za komentar izjave Milana Bandića koji je za sebe rekao da će biti hrvatski premijer, Mrsić je kazao:"Milan Bandić kao Milan Bandić - velike izjave a malo učinka i neće to biti rezultat njegove kampanje."

Na dodatnu zamolbu da prokomentira Bandićevu izjavu kojom je "ekskluzivno" objavio kako je Drugi svjetski rat završen, Mrsić je uzvratio: "Bombastična izjava, bombastična najava press konferencije a na kraju, kao što kažu u Sinju, u ništa." (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene