Napad medvjedice (Foto: Borna Filić/Pixsell)
Napad medvjedice (Foto: Borna Filić/Pixsell) Foto: Borna Fili?/Pixsell

U lovištu iznad Ogulina i Vrbovskog medvjedica je napala lovca jer se ispriječio između nje i njezina mladunčeta. Lovac je preživio napad, i to uz lakše ozljede, dok je medvjedica u okršaju izgubila život.


60-godišnji muškarac, lovac iz Rakovice, u subotu je krenuo u lov na divlje svinje, no suočio se s mnogo opasnijom prijetnjom – majkom medvjedicom koja ga je napala.

Vezani članci Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović Gradonačelnik Ogulina iz medija doznao da je pozitivan: ''Počinjemo plaćati danak neodgovornog ponašanja'' Testiranje na koronavirus Raste broj zaraženih: Iz lokalnog stožera javljaju da je među pozitivnima i gradonačelnik Ogulina, zaražena i učiteljica iz Pule

Dok je u skupini od više lovaca pretraživao područje u lovu na divlje svinje, pred njim se prepriječila medvjedica s mladunčetom. Lovca je medvjedica doživjela kao prijetnju njezinu mladom te se tako bacila u napad, prenosi Radio Mrežnica.

Medvjedica je zamahnula šapom prema lovcu, a potom ga i ugrizla. U žestokoj borbi lovac je u nju ispalio dva metka i usmrtio je, a medvjedić je pobjegao u šumu.

Lovac je otpremljen u karlovačku bolnicu, gdje su mu liječnici sanirali ozljede ruke i noge na kojima su bili vidljivi tragovi napada medvjeda. Pacijent se, kažu, dobro oporavlja i ne želi medijsku pozornost.

"Liječimo pacijenta kojeg je napao medvjed. Ozljede su lake, pacijent se dobro oporavlja i mislim da će uskoro ići kući", potvrdio je doktor Petar Milošević. 

Tijelo medvjedice odvezeno je u Zagreb na daljnja ispitivanja.