Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okršaj u šumi

Štitila medvjedića: Lovca na divlje svinje napala medvjedica. Lovac preživio, ona nije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U lovištu iznad Ogulina i Vrbovskog medvjedica je napala lovca jer se ispriječio između nje i njezina mladunčeta. Lovac je preživio napad, i to uz lakše ozljede, dok je medvjedica u okršaju izgubila život.

60-godišnji muškarac, lovac iz Rakovice, u subotu je krenuo u lov na divlje svinje, no suočio se s mnogo opasnijom prijetnjom – majkom medvjedicom koja ga je napala.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osumnjičeni lovac? Muškarac upucao psa, okrenuo se i otišao, vlasnici zgroženi: "Lako je mogao i netko od nas nastradati'' Slika nije dostupna Bliski susret sa zvijeri Medvjedica u strahu za mladunče napala lovca

Dok je u skupini od više lovaca pretraživao područje u lovu na divlje svinje, pred njim se prepriječila medvjedica s mladunčetom. Lovca je medvjedica doživjela kao prijetnju njezinu mladom te se tako bacila u napad, prenosi Radio Mrežnica.

Medvjedica je zamahnula šapom prema lovcu, a potom ga i ugrizla. U žestokoj borbi lovac je u nju ispalio dva metka i usmrtio je, a medvjedić je pobjegao u šumu.

Lovac je otpremljen u karlovačku bolnicu, gdje su mu liječnici sanirali ozljede ruke i noge na kojima su bili vidljivi tragovi napada medvjeda. Pacijent se, kažu, dobro oporavlja i ne želi medijsku pozornost.

"Liječimo pacijenta kojeg je napao medvjed. Ozljede su lake, pacijent se dobro oporavlja i mislim da će uskoro ići kući", potvrdio je doktor Petar Milošević. 

Tijelo medvjedice odvezeno je u Zagreb na daljnja ispitivanja. 
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene