Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lokalizirani su požari kod Dugog Rata i iznad Kaštel Novog te kod Trilja, izvijestilo je Vatrogasno operativno središte Divulje Državne uprave za zaštiti i spašavanje.


Požar otvorenog prostora kod Dugog Rata, predio Orij - Jesenice, u kojem je izgorjelo 35 hektara trave i niskog raslinja, dojavljen je danas u 11,05 sati a lokaliziran u 13 sati. U gašenju požara sudjelovalo je 70 vatrogasca sa 20 vozila iz dobrovoljnih vatrogasnih društava iz mjesta Dugi Rat, Omiš, Podstrana, Gate i Kučiće. Pomoć iz zraka su im pružala 2 helikoptera, 2 ‘canadaira’ i ‘air tractor’.

>> Novi požar, gori kod Dugog Rata

Vezani članci Juraj Dalmatinac, trajekt Jadrolinije Bizarni i opasni incident: Posvađao se s djevojkom pa skočio s trajekta u more Policija, ilustracija Teška prometna nesreća na Braču: Pet osoba gliserom prevezeno u KBC Split

Požar otvorenog prostora na području Gospe od Stomorije iznad Kaštel Novog, koji je dojavljen u 12.55 sati lokaliziran je u 13,30 sati. Izgorjelo je oko hektar trave i niskog raslinja. U gašenju su sudjelovala 34 vatrogasca sa 8 vozila iz DVD-a Kaštela, Trogir, Gomilica, Mladost i Solin. Pomoć iz zraka su im pružala 2 helikoptera i 1 ‘canadair’.

U 12,10 sati dojavljen je požar otvorenog prostora na području jugoistočno od Trilja, kod mjesta Nova sela. Požar je lokaliziran za 45 minuta. Izgorjelo je 2 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovalo je 35 vatrogasaca sa 8 vozila iz DVD-a Trilj, Lovreč, Zadvarje i Zagvozd. Pomoć iz zraka su im pružala 2 helikoptera. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju