Na Ultri je u subotu navečer bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Poručio je kako veći broj ljudi ipak sluša rock-glazbu. A Zagrepčani već osam dana glazbu mogu slušati i na obalama Save. No samo na papiru jer unatoč enormnim ulaganjima, ni osam dana od početka programa Ljeto na Savi nije zaživjelo.

Galerija


Lijepo vrijeme izmamilo je Zagrepčane na Jarun. Neki su prijepodne iskoristili za rekreaciju, a drugi za roštilj. I dok Jarun živi punim plućima, na mjestu gdje bi gradonačelnik Bandić htio da građani provode slobodno vrijeme, nema nikoga.

Vezani članci Građani o epidemiološkim mjerama Građani su svjesni da situacija nije dobra i da su brojke zastrašujuće: "Apeliram na sve mlade da nose maske i da pregrme ovaj period" Milan Bandić Bandić se obrušio na mjere Stožera: "Ovo je mogao donijeti samo netko tko se ponaša kao da ima ular pa ne vidi dovoljno široko"

Nije ni čudo jer Ljeto na Savi ne izgleda kako bi trebalo izgledati, što je jako razočaralo građane. Zlatko iz Zagreba podjelio je s nama svoj doživljaj. “Vidite nekakve skele bez krova, bez ovoga, bez onoga. Struja ima, nema, al' imaju portiri i ostalo“, kaže Zlatko.

Andrea ima slično mišljenje. “Ne znam koliko će se šetača poput nas zaustaviti, o tome ovisi, mislim da bi i promo trebao biti jači“, rekla je Andrea.

Kasnilo se s Ljetom na Savi pa je program službeno počeo prije 8 dana, no i danas traju radovi. Koncerte DJ-eva nitko ne posjećuje, na projekciji filmova bude tek desetak ljudi. Sportski tereni zjape prazni, a sve to Zagrepčani skupo plaćaju.

Prema podacima iz Javne nabave, projekt je plaćen 1,8 milijuna kuna, gradnja igrališta 3 miljuna kuna, a postavljanje paviljona gotovo 5,5 miljuna kuna. Kad se tome dodaju brojni priključci za vodu, struju i raznorazne studije ukupan iznos se penje na vrtoglavih 11 miljuna i 160 tisuća kuna.

Oporba je ljutita. Renato Petek iz Kluba Zastupnika SDP-a i Reformista kritizirao je takvu vrstu ulaganja. “Usporedimo to, na primjer, s ulaganjem u vrtiće u ovoj godini. Ulaganje je osam milijuna kuna u nove vrtiće, a ovdje će biti možda utučen novac koji će koristiti samo ugostiteljima, i to samo mjesec dana“, objasnio je Petek.

Anka Mrak-Taritaš iz Kluba zastupnika Glas-HSU detaljnije je objasnila financiranje škola naspram ovakve gradnje. “Dobro je znati da možete školu za 100-tinjak učenika napraviti za 12 miljuna kuna, ali u Zagrebu se Bandić s novcima ponaša kao da je gazda Dubaija koji mu se tako jako dopao“, kaže Mrak-Taritaš.

Kritike ne sputavaju gradonačelnika Milana Bandića. Dok koncerte njegovih DJ-eva slušaju tek zaštitari i slučajni prolaznici, on na svirci svjetskih DJ-eva uživa na Ultri. “Kažu da 5 do 10 posto voli elektronsku glazbu, a preko 50 posto rock. Ja večeras se prepuštam ljubavi, sve miriše po ljubavi“, rekao je Bandić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr