Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bogata turistička ponuda

Unatoč uloženih 11 milijuna kuna: Zagreb vrvi turistima, ali Bandićevo Ljeto na Savi i dalje zjapi prazno

Ljeto na Savi (Foto: Dnevnik.hr)
Ljeto na Savi (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ljeto u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Ljeto u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ljeto na Strossu (Foto: Dnevnik.hr) Ljeto na Strossu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ljeto na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Ljeto na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Valentina Baus (Foto: Dnevnik.hr) Valentina Baus (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +1 Željko Matejčić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/6 >>
Ljetna turistička ponuda bogata je pa tako zeleno okruženje parka u centru grada barem malo spašava od vrućina, a ljeto na Zrinjevcu nudi koncerte, zabavnu zonu i sadržaje za djecu.

Sve raznovrsnija ljetna zagrebačka ponuda privlači domaće, ali i strane goste.

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik Gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Ljeto na Savi Još jedan od Bandićevih projekata koji nije dovršen na vrijeme: "Inače, da sam se ja rodio malo prije, to bi već bilo tamo"

Tako, turisti su na svakom koraku. I dok Bandićevo "Ljeto na Savi" zjapi prazno, diljem grada uživa se u manifestacijama kojih je iz dana u dan sve više. Bogata je i gastronomska ponuda s raznim koktelima i prirodnim sokovima.

„Nudimo estetski hamburger, nudimo ramstek na rikoli, ombolo , on je odležan u dry age frižideru“, pojašnjava svoju ponudu ugostitelj Damjan.

U Zagreb je stigla i folklorna skupina iz Latvije na međunarodnu smotru folklora. Oni su pravi su hit među turistima, baš kao i subotnja smjena straže Kravat pukovnije.

„Jako smo interesantni, pogotovo naši konji, ali i cijeli postroj i ceremonija te ono što predstavljamo. To je kravata, Zagreb, prijestolnica kravate i Hrvatska kao domovina kravate“, pojašnjava Željko Matejčić, zapovjednik Kravat pukonije.

Njihove fotografije iz domovine kravate otići će u svijet.

„Fotografirala sam ih i snimila tako da ove snimke mogu poslati svojoj obitelji“, kaže Anna, posjetiteljica iz Danske.

Turisti su na svakom koraku. Najviše ih ima iz SAD-a, Njemačke, Koreje, Španjolske, a Zagreb im je često samo usputna stanica.

Jedna od ponuda je i Ljeto na Savi, ali unatoč čak 11 milijuna uloženih kuna, nikako da se primi Bandićev projekt te stoga Sava zjapi prazna.

Škola kajaka i spuštanje rafting čamcem privukla je u subotu tek 10-ak djece.

„Pa što se tiče nas na vodi mi smo izuzetno zadovoljni, naš projekt ide i dalje, sad evo da, nažalost vjerojatno građanke i građani grada Zagreba nisu naviknuti da dođu na Savu“, kaže Tomislav Crnković iz Kajkaškog saveza Zagreb.

Reporterka Valentina Baus otkriva je li se ovogodišnjom ponudom privuklo više gostiju nego prošle godine.

„Iako minimalno, ima nešto više posjetitelja nego prošle godine. Iz Turističke zajednicegrada Zagreba rekli su kako u prvih 13 dana srpnja bilježe nešto veći broj rasta posjetitelja, odnosno jedan posto više u dolascima i tri posto više u noćenjima. Na gornjem gradu je veselo i živo, od petka traje Ljeto kod Matoša i trajat će do 1. rujna. Večenji koncerti i nastupni stand up komičara i šarena gastronomska ponuda samo su dio ponude. Vidjeli smo i da domaći, ali i strani gosti vole iz gradova u koje dođu ponijeti i uspomenu tako da su na Gornjem gradu postavljeni i punktovi gdje, kako organizatori kažu, možete snimiti i sjajnu Instagram fotografiju. Svi koji nisu na moru, neka ne očajavaju jer turistička ponuda u Zagrebu nudi pregršt događanja“, kaže Baus.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Aktualno Festival Ritam Mediterana sinoć je punim jedrima "uplovio" u Zagreb! PR PR PR PR +0 PR Zanimljivosti Festival Ritam Mediterana sinoć je punim jedrima "uplovio" u Zagreb! 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene