Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bura, kiša, nestabilno...

Ljeto kao da je otišlo na odmor: Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednje dane, odnosno jutra obilježile su niske temperature. I sljedećih dana vrijeme će biti slično.

Kalendarski ljeto je počelo, ali smo se posljednjih nekoliko dana vratili na proljetne temperature koje su se u subotu ujutro u većini unutrašnjosti spustile ispd 10 stupnjeva Celzijevih.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

U nedjelju nas je pak dočekalo na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomično sunčano vrijeme. Uz promjenjivu naoblaku tek rijetko može pasti i malo kiše.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 19 do 23, na Jadranu od 23 do 27 °C.

I ponedjeljak će biti djelomično sunčan, a na kopnu i sjevernom Jadranu povremeno uz više oblaka može pasti malo kiše, javlja DHMZ.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u gorju mjestimice s jakim udarima. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka, uglavnom podno Velebita na udare i olujna bura, prolazno i sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 8 i 13, duž obale od 14 do 19, a najviša dnevna u unutrašnjosti od 19 do 23 te na Jadranu od 24 do 27 stupnjeva Celzijevih.

Nastavlja se nestabilno vrijeme

Utorak, srijeda i četvrtak također će biti djelomično sunčani uz promjenjivu naoblaku te nestabilni.

Mjestimice će biti kiše ili ponekog lokalnog pljuska, uglavnom u unutrašnjosti. U četvrtak će posvuda biti oblačnije uz češću kišu i pljuskove.

Slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar na kopnu te jaka, na udare i olujna bura na Jadranu u četvrtak će slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bit će bez znatnije promjene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene