Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Što slijedi nakon ovog temperaturnog šoka? Doznajte kada će nam se vratiti ljeto

Prognoza Ane Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr)
Prognoza Ane Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Prognoza Ane Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U jednoj noći čini se kao da smo promijenili cijelo godišnje doba - pogotovo oni u kopnenim krajevima gdje su najviše temperature u četvrtak gotovo u svim gradovima bile 30 ili više stupnjeva, a u petak su bile između nevjerojatnih 12 i 15!

Najtoplije je bilo na jugu, gdje su i u petak zabilježene ljetne temperature - 28, 29 stupnjeva. Najveći problem na moru bila je jaka i olujna bura, koja će se u subotu smirivati. Kiša - barem ova jesenska je gotova, padat će još ujutro na krajnjem jugu, a onda slijede sunčaniji dani.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Nakon oblaka i kiše doista stiže sunce? Moglo bi biti svega, ali oko jednoga se barem ne treba brinuti Slika nije dostupna Greben anticiklone Meteorolozi donose dobre vijesti za vikend: Doznajte koji će dan biti najsunčaniji

Ciklona koja nam je donijela zahladnjenje i kišu brzo se premjestila dalje na istok, a nad našom zemljom jačat će polje visokog tlaka anticiklone.

Subota će početi uz niske oblake i čestu maglu u kopnenim područjima, osobito u gorskim krajevima i uz rijeke, a nakon toga posvuda će biti sunčano. Jedino na krajnjem jugu ujutro još može biti slabe kiše i pljuskova. Na Jadranu vjetrovito - puhat će jaka bura s olujnim udarima.

U središnjoj Hrvatskoj subota će biti sunčana i bez kiše, ali nakon ove velike promjene ostat će još nekoliko dana svježije. Temperature ugodnije nego smo imali prije ove promjene - između 20 i 22 stupnja.

I na istoku zemlje, u Slavoniji, pretežno sunčano. Bit će nešto umjerene naoblake, ali bez kiše. Najviša temperatura od 19 do 21.

Sjeverni Jadran u subotu će biti sunčan, ali i dalje vjetrovit. Bura će malo oslabjeti u odnosu na petak, ali još će podno Velebita biti i olujnih udara. I u gorskim krajevima pretežno sunčano, a temeprature najviše do 20, na Jadranu toplije - 26 stupnjeva.

Južni dio imat će sunčano, ali i dalje vjetrovito vrijeme. Bura će biti umjerena do jaka, oko Biokova i na jugu s olujnim udarima. Temperature se ovdje i nisu previše mijenjale - u subotu će ići najviše 28.

More je zasad još uvijek bez promjena - toplo, uz temperaturu od 23 do 25, ponegdje i 26. Nakon bure malo će se rashladiti i izmiješati. 

Sunčanije i sve toplije, ali...

Vikend i početak sljedećeg tjedna donijet će nam sunčanije i postupno opet sve toplije dane, ali povremeno će biti pljuskova i grmljavine - osobito u ponedjeljak. Na Jadranu sunčano, također sve toplije, ali i sljedećih dana dosta vjetrovito zbog umjerene do jake bure.

Nakon ovog poštenog rashladnjenja opet nam dolazi sunčanije i malo toplije vrijeme, a bura će se oslabjeti na umjerenu tek idući tjedan.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene