Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć afričkoj djeci

Ljerka Mintas-Hodak osnovala zakladu u spomen na Ivanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošlo je više od pola godine od ubojstva Ivane Hodak. Istražni postupak još uvijek traje, a suđenje bi moglo početi za mjesec-dva. U međuvremenu, njezini roditelji osnovali su zakladu kako bi pomogli siromašnoj djeci.

Šest mjeseci nakon tragedije ista bol, iste misli. No, Ivanini roditelji se ne predaju. Zajedno sa zagrebačkom školom za ekonomiju i menadžment osnovali su Zakladu u čast kćeri jedinice. Iako se čeka registracija, interes je već golem, a spremno je i pet stipendija. 'Time potpomažemo školovanje djece koja su bez mogućnosti, bez roditelja, a posebno smo stavili naglasak na ženske osobe zato jer je Ivana puno vodila brigu i zalagala se za ženska prava', objašnjava Ljerka Mintas-Hodak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije kobnog dana kupio šampon Suđenje: Šlogar nije kupio skupi šampon Slika nije dostupna Suđenje Mladenu Šlogaru VIDEO: Iskazi Zvonimira i Ljerke Mintas-Hodak

>> Ubojica Ivane Hodak je uračunljiv, narcisoidan i manipulativan

Ali i za siromašne. Baš na dan ubojstva Ivanina majka uplatila je financijsku pomoć za dvojicu mališana iz Afrike. Zvala je kćer, ali Ivana se nije javila na mobitel. Tog jutra ubijena je na stubištu zgrade. 'Zato što sam htjela da iz cijele te tragedije izađe neko dobro, da zaklada služi tome da se pomogne onima kojima je potrebno, a i djeci u Africi koliko mogu pomoći. Da ostvarim nešto čime bi se Ivana bavila da je bila živa', dodaje Mintas-Hodak.

Mališane kojima je Ivana pomagala, Ljerka je posjetila prije nekoliko dana u Africi. Vratila se puna dojmova. 'Ja sam kasnije doznao za sve to što rade moja žena i kćer i ponosan sam na njih' komentira Zvonimir Hodak.

U posljednjih šest mjeseci život im se potpuno promijenio. 'Više nije ništa kao što je bilo. Svako jutro kad se probudim ne vjerujem da je to istina, ali živjeti moramo dalje', dodaje Hodak.

Iako su se u medijima pojavile tisuće sumnji, Ivanin otac vjeruje da je policija pronašla pravog ubojicu, no ima puno pitanja. Kolika će biti Šlogarova kazna Hodakovima je potpuno nevažno. Jer, kćer jedinicu više im nitko ne može vratiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene