Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Psihijatrijski nalaz o Šlogaru

Ubojica Ivane Hodak je uračunljiv, narcisoidan i manipulativan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladena Šlogara ne brine hoće li za ubojstvo Ivane Hodak dobiti maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina, njega više brinu novinari zbog kojih osjeća nelagodu.

Informacija je to koju prenosi Jutarnji list, a koju je Mladen Šlogar rekao psihijatrima  i psiholozima u jednom od sedam razgovora u Vrapču. Šlogar je psihijatrima objasnio kako je motiv za ubojstvo Ivane, koja je, piše Jutarnji da je službeno potvrđeno u vrijeme ubojstva bila u drugom stanju, bila činjenica da ga je Hodak ponizio i iznevjerio. Šlogar je dvaput opisao kako je Ivanu slijedio do ulaza, ušao za njom i pucao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komentar Ivane Petrović Šlogar je osuđen onako – 'od oka' Slika nije dostupna Pretres sjenika nije zakonit? 'Sudsko vijeće će donijeti novu odluku o dokazu'

>> Hodak: Vjerujem da je netko od Šlogara naručio ubojstvo

>>Na čahuri na mjestu ubojstva pronađen Šlogarov DNK

Službeno je potvrđeno da je Ivana Hodak za vrijeme ubojstva bila trudna Tim psihijatara Centra za forenzičku psihijatriju bolnice u Vrapču zaključio je da je Šlogar narcisoidan, egocentričan, rigidan, manipulativan, nepovjerljiv, sklon kontroli i pedanteriji, s teškoćama u socijalnom funkcioniranju. Ocijenili su da je Šlogar usmjeren na sebe, da ima osjećaj veličine te da mu nedostaje bliskosti i suosjećanja dok je prema drugima vrlo kritičan. Osoba kao što je Šlogar na kritiku reagira prijazirom i bijesom te obezvređuje one koji ga razočaraju ili one nad kojima se osjeća superiorno.

Šlogar nije pijanac ni narkoman

Jutarnji piše kako se Šlogaru kada je vidio Ivanu smračilo pred očima, no bio je svjestan što je učinio. Zaključak je stručnjaka da nije neuračunljiv niti je ikad bolovao od duševne bolesti. Ističu kako Šlogar nije pijanac, narkoman ili duševno nerazvijen, on je izrazito narcisoidan tip. Kada je ugledao Ivanu, u njemu su se koncentrirale sve njegove mržnje, probudio se njegov agresivni dio karaktera te je bez razmišljanja odlučio kazniti osobu koja je vrlo bliska najvećem uzročniku njegove nesreće.

Šlogar je rekao psihijatrima kako je htio pokazati da nije ovca te da i on može biti bezobrazan kao Hodak. U trenutku kada je u Ivanu uperio pištolj ona ga je već uhvatila za ruke i pokušala skrenuti cijev pištolja, no nije uspjela. Na temelju višesatnih razgovora i crteža koji su dio testiranja ličnosti psihijati i psiholozi složili su Šlogarov profil. Za Šlogara je karakterističan i nizak prag frustracije, činjenica da se pretjerao brine o zdravlju, da je hipohondar i bez dubljih emocionalnih doživljaja u odnosu na druge.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene