Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ne zamjera mu loše prognoze

Linić: Moje mišljenje o Rohatinskom je jasno, svoj posao radi izvrsno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavko Linić, ministar financija, odgovorio je na prognoze guvernera HNB-a Željka Rohatinskog. Novinarima je poručio - "nećete nas posvađati".

"Narodna banka ima svoje projekcije, kao i mnogi analitičari, koji govore o sasvim drugačijim procjenama. Izazov je to za Vladu da dokaže, pogotovo u razvojnom smislu, da će ipak već u ovoj godini promijeniti ciklus investicija. Pravo je svakoga da govori što hoće, ostajemo usamljeni i sve je u redu", poručio je Linić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Ilustracija Potrošnja i investicije Što se događa s hrvatskim gospodarstvom? Objavljeni novi podaci o BDP-u

>> Linić: Bivša Vlada ostavila 2,2 milijarde neplaćenih računa

"Morate nešto razumjeti, svatko od nas razgovara o zajedničkim stvarima. projekcije su pravo svakoga. Zašto bi ja utjecao ili tražio od bilo koga u Hrvatskoj da mijenja svoja razmišljanja, i o Vladi, i o planovima Vlade. prema tome, netko radi projekcije po tome kako mu govori statistika, netko govori po tome koliko ima, ili nema povjerenja u Vladu, a Vlada ima svoje projekcije. U biti vi nećete dobiti svađu Vlade s bilo kim, vezano za projekcije", napomenuo je ministar financija.

"Valjda možete shvatiti da je dio nas u Vladi svjestan kako bez investicija nema izlaska i da je bitka za investicije vrlo jasna. Mi smo se do jučer svađali s drugim oponentima, koji su rekli kako Vlada ne treba pokrenuti investicije, jer Vlada nije ta koja treba pokretati investicije. E, s njima se svađamo! Valjda je sad svima jasno da bez Vladinih pokretanja investicija nema nikakvog rasta, nema nikakvih novih radnih mjesta... Ostaje na tome da analitičari koji ne vjeruju procjenama, ne vjeruju i Vladi. To je njihovo pravo", obrazložio je Linić.

O Rohatinskom ministar Linić ima samo riječi hvale. među njima, poručio je novinarima, ne postoji svađa ili nerazumijevanje. "Moje mišljenje o guverneru je jasno i nedvosmisleno. Svoj posao radi izvrsno, Narodna banka je faktor stabilnosti, monetarna nije u sukobu s fiskalnom politikom, dapače, nakon par godina, rekao bih nerazumijevanja sadašnje fiskalne i monetarne vlasti. To što se mi ne slažemo u prognozama i procjenama, za nas u Vladi ni s jednom institucijom nije razlog za nesporazum", rekao je Linić.

"Procjene su stvar pristupa i uvijek ćemo se u tome razlikovati. Ono što je bitno jest kad završi godina, idemo u pregled brojki pa ćemo onda reći tko je uspio, a tko nije, tko je bio ovakav, a tko onakav. Procijenite", istaknuo je na kraju Linić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene