Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvješće o proračunu

Linić: Bivša Vlada ostavila 2,2 milijarde neplaćenih računa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je primila na znanje izviješće o proračunu od prošle godine koja je ujedno bila i posljednja godina bivše HDZ-ove Vlade.

Ministar financija Slavko Linić izvijestio je Vladu kako u konačnici proračunski minus nije bio 14 nego 16,2 milijarde kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovarao tviterašima VIDEO Linić: Svi su za promjene, a kada ih treba provesti, svi su protiv Slika nije dostupna Bruxelles nije zadovoljan proračunom 'Ne možemo pretpostaviti koje će biti mjere Komisije!

>> Država zaradila 2 milijarde kuna! Ne treba se dalje zaduživati

Utvrđeno je kako je bivša Vlada, kojoj je na čelu bila Jadranka Kosor, ostavila 2,2 milijarde neplaćenih računa koji se odnose na poticaje u poljoprivredi, brodogradilišta, dugovanja financijskoj agenciji, a dužni su i Katoličkoj crkvi.

Podsjetimo, jučer smo saznali za dobre stvari oko proračuna. Ono što su pokazatelji u prva četiri mjeseca ove godine jest kako je država prihodovala 35,5 milijardi kuna. Još uvijek trošimo više nego što imamo, očekivano, kao i u posljednjih 20 godina. Potrošili smo 39,5 milijardi kuna u prva četiri mjeseca ove godine.

Kad uspoređujemo prva četiri mjeseca ove i prošle godine, onda se može uočiti rast od 1,8 milijardi kuna u prihodima, no u isto vrijeme prošle godine država je trošila 324 milijuna kuna manje.

Slavko Linić zasad ima razloga za osmijeh na licu, no postoji čitav niz proračunskih bombi, koje bi mogle eksplodirati do kraja godine. Naravno, kod poreza je najveći rast, i tu jest novi PDV, ali on se računa od travnja, iako je uveden 1. ožujka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene