Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije ugovoren, ali je poželjan'

Liječnički sindikat poziva na postupak mirenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski liječnički sindikat (HLS) pozvao je Vladu i sindikate potpisnike temeljnog kolektivnog ugovora (TKU) za javne službenike i namještenike, koji nisu potpisali izmjene i dopune TKU-a, da kroz postupak mirenja, prije pokretanja arbitraže, razriješe nastali spor.

Postupak mirenja nije ugovoren kao obvezujući, ali isto tako nije zabranjen, dapače, poželjan je, priopćio je HLS.

Taj sindikat drži da je trenutak za razumno ponašanje. Produbljivanje nastalog spora odrazit će se negativno, prije svega na zaposlene u djelatnosti školstva, s mogućim posljedicama za sve zaposlenike u javnom sektoru i šire.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Nada Lovrić Održan sastanak Sindikati traže isplatu uskrsnica: "100 eura nije nešto što će zaposlenike spasiti, ali će omogućiti da prežive mjesec"

>> Milanović poručio sindikatima: Prespavajte i prihvatite prijedlog!

"Pozivam Vladu, budući da su pregovori okončani, da objavi integralni tekst ponuđenih dokumenata kako bi svi, a prije svega članovi sindikata u djelatnosti osnovnog, srednjeg i visokog školstva te znanosti vidjeli što je ponuđeno i što su njihovi sindikati odbili potpisati. Mislim i čvrsto vjerujem kako je kroz proces mirenja, uz osredovanje miritelja, moguće uspješno okončati ovaj vrlo neugodan spor i prije svega zaštititi zaposlene u javnom sektoru, te sačuvati snagu i vjerodostojnost kolektivnih ugovora", rekao je predsjedik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene