Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljedice pomicanja sata

Liječnici imali pune ruke posla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomicanje sata mahom je dovelo do kaosa u svakodnevnim aktivnostima, do bolesti i problema na poslu. Da se čuvaju, posebno se upozoravaju srčani bolesnici jer ljetno računanje vremena donosi 5 % više srčanih udara.

Zbog gubljenja jednog sata, gubici su bili i financijski: 'Zaboravio sam pomaknuti sat pa mi je šef skinuo 200 kuna s plaće', rekao je jedan radnik. I duhovni: 'Zaspo sam na misu u nedjelju', rekao je drugi. Nažalost i zdravstveni. Liječnici su danas imali i do 20-ak posto veći 'promet'.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg!

'Imamo najeksponiranije srčane bolesnike kod kojih se u prvih tjedan dana javljaju srčani infarkti, kod ljudi koji nisu pacijenti nego su uvjetno rečeno zdravi imamo nesanice, znojenje, lupanje srca, glavobolje, osjećaj kao da su noć prije pili pa se probudili mamurni', rekla je Aida Delić Smrekar, liječnica obiteljske medicine.

Posebno pate i depresivni zato što imaju sat vremena manje za spavanje, a depresivne osobe spavaju inače više od prosjeka. Sad se treba urednije hraniti, naspavati, ali ne prespavati se, te vježbati. Od jedan do tjedan dana traje prilagodba na malu vremensku nelagodu. Nažalost, još i uz vremensku nepogodu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene