Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Subotnja premijera predstave Kriste Šagora "Zabranjeno za mlađe od 16" šokirala je dio publike eksplicitnim prizorima u kojima se 15-godišnjakinje ljube i miluju na pozornici, a zajednički napastuju i vršnjaka.


15-godišnjakinje su glumile Lana Gojak i Csilla Barath-Bastaić, a vršnjaka Luka Petrušić.

Vezani članci HNK Zagreb Predah za zdravstvene radnike: HNK Zagreb im daruje hit predstavu Kazalište Planet Art - 4 Nešto novo i inovativno: "Velika zvjerka" doživjela je svoju 200. izvedbu, i to kao prva online predstava

Predstava se ne preporučuje mlađima od 14 godina, dakle, ciljana su publika srednjoškolci.

Mala scena pokušava voditi dijalog sa svojom publikom i pokušava je navesti neka razmišlja o svijetu u kojem živi, a ne da kazalište bude puka zabava. Naše kazalište želi biti mjesto u kojem će mladi možda dobiti odgovore na neka pitanja koja ih muče u životu, možda će doživjeti katarzu gledajući predstavu ili će pak shvatiti nešto za što nisu uspjeli naći odgovor negdje drugdje tvrdi producentica i direktorica Male scene Vitomira Lončar.

Predstava prije svega govori o manipulaciji. Utjecaj društva, vršnjaka, u jednom trenutku postaje važniji od utjecaja roditeljskog doma. I u tom trenutku sve je moguće kaže V. Lončar, a na pitanje trebaju li mladi gledati kako se djevojke ljube na pozornici, odgovara ovako: 

To je potpuno pogrešno pitanje. One se ne ljube kako bi pokazivale mladima da je to poželjno ponašanje, nego time žele provocirati, žele manipulirati drugima. 

Večernji list