Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lezbijska ljubav u predstavi za mlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Subotnja premijera predstave Kriste Šagora "Zabranjeno za mlađe od 16" šokirala je dio publike eksplicitnim prizorima u kojima se 15-godišnjakinje ljube i miluju na pozornici, a zajednički napastuju i vršnjaka.

15-godišnjakinje su glumile Lana Gojak i Csilla Barath-Bastaić, a vršnjaka Luka Petrušić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kulturno uzdizanje VIDEO Pogledajte ogromne gužve za Orašara: Od količine upita pao im server, doznajemo kada opet do karata možete online Slika nije dostupna DISKRIMINACIJA KOD GINEKOLOGA Svakodnevno se bore i suočavaju s najbizarnijim situacijama: "Rekla je da živi s partnericom i dobila odgovor - aha, onda nemate spolne odnose? Trebam uzeti manje instrumente?"

Predstava se ne preporučuje mlađima od 14 godina, dakle, ciljana su publika srednjoškolci.

Mala scena pokušava voditi dijalog sa svojom publikom i pokušava je navesti neka razmišlja o svijetu u kojem živi, a ne da kazalište bude puka zabava. Naše kazalište želi biti mjesto u kojem će mladi možda dobiti odgovore na neka pitanja koja ih muče u životu, možda će doživjeti katarzu gledajući predstavu ili će pak shvatiti nešto za što nisu uspjeli naći odgovor negdje drugdje tvrdi producentica i direktorica Male scene Vitomira Lončar.

Predstava prije svega govori o manipulaciji. Utjecaj društva, vršnjaka, u jednom trenutku postaje važniji od utjecaja roditeljskog doma. I u tom trenutku sve je moguće kaže V. Lončar, a na pitanje trebaju li mladi gledati kako se djevojke ljube na pozornici, odgovara ovako: 

To je potpuno pogrešno pitanje. One se ne ljube kako bi pokazivale mladima da je to poželjno ponašanje, nego time žele provocirati, žele manipulirati drugima. 

Večernji list

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene