Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ustavne promjene

'Lex Perković' za 10-ak dana na dnevnom redu u Banskim dvorima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija i dalje inzistira na promijeni takozvanog Lex Perković. Dobili su, kažu, jamstva od hrvatske Vlade, a sada žele i konkretne izmjene. Sporni zakon mogao bi doći na red u Banskim dvorima za desetak dana.

Europski uhidbeni nalog i moguće sankcije za Hrvatsku zbog lex Perković neće biti tema kolegija povjerenika Europske komisije. Međutim, to ne znači, poručuju iz Bruxellesa, da su omekšali u svojim stajalištima. 'Jasno smo rekli u kojoj smo sada fazi i to se do danas nije promijenilo. Očekujemo da Hrvatska ispuni obećanje. Primili smo jamstva da će akcija biti poduzeta kako bi se ispunili naši zahtjevi i očekujemo da se to brzo promjeni', kaže Pia Ahrenkilde Hansen, glasnogovornica Europske komisije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bruxelles, imamo problem Europska komisija očekuje pogoršanje stanja na tržištu rada: Uvoz strane radne snage je neizbježan Slika nije dostupna Odgovor na kritiku iz Njemačke Pusić: Razni ljudi govore razne stvari, Hrvatska je 'lex Perković' riješila

Dobro raspoloženu prvu potpredsjednicu više ne muči lex Perković. Za desetak dana sporni zakon trebao bi se naći na dnevnom redu u Banskim dvorima. 'Hrvatska se obavezala ispuniti sve obveze preuzete s našim ugovorom o pristupanju tako da ne očekujem da će ta tema dalje živjeti na ovaj način i mislim da smo to sada riješili', kaže Vesna Pusić.

>> 'Lex Perković' nije na dnevnom redu sutrašnjeg sastanka Europske komisije

Zakon će biti promijenjen, no bivšem ministru nije jasno zašto će stupiti na snagu tek deset mjeseci kasnije. 'Niti je pametno niti je potrebno da bi se ovaj zakon promijenio, a ne trebaju ni Ustavne promjene, a onda da ne govorim da to treba vezati uz nekakvih deset mjeseci. To je potpuno nepotrebno', komentira bivši ministar pravosuđa, Dražen Bošnjaković.

Vladajući žele da promjene zakona i Ustava budu usklađene i od toga ne odustaju. Cilj im je, poručuju, da se 20 godina stari slučajevi rješavaju u Hrvatskoj, a ne u Njemačkoj.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene