Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao je

Leko: Izbor Ostojića je unutarstranačka stvar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora i Glavnog odbora SDP-a, Josip Leko odluku Predsjedništva stranke da umjesto predsjednika zagrebačke organizacije Davora Bernardića kandidat za gradonačelnika Zagreba bude aktualni ministar zdravlja Rajko Ostojić, nazvao je uobičajenom unutarstranačkom stvari.

Upitan ima li Bernardić razloga zbog toga biti uvrijeđen, Leko je odgovorio kako ne bi razgovarao o kategoriji uvrijeđenosti. 'Interesi stranke i društva i korektni politički odnosi - to je važno', istaknuo je danas Leko na prijamu predsjednika Republike u prigodi Božića i novogodišnjih blagdana, u Muzeju suvremene umjetnosti.

Komentirajući odluku HNS-a i SDP-a da za zagrebačkog gradonačelnika imaju zajedničkog kandidata, predsjednik HNS-a Radimir Čačić kazao je kako je Grad Zagreb točka na kojoj se mjeri kvaliteta suradnje vladajuće koalicije. 

>> SDP predložio Ostojića za gradonačelnika Zagreba!

Pročitajte i ovo Tko je sve dobio mandat? - 4 Nespojive funkcije Tko će sjediti na dvije fotelje? "Kad bi se to dozvolilo, sigurno bi Sabor bio pristojnije mjesto" Prosvjed ispred rasadnika Zrinjevca - 1 Nije bio rado viđen gost Incident na prosvjedu, Zagrepčani potjerali bivšeg čelnika oporbe: "Imat ćeš svoju presicu, ajde makni se"

'Ako je išta točka na kojoj se mora prepoznati zajedništvo strateških partnera na državnoj razini, kada govorimo o lokalnim izborima, onda je to Zagreb. Zagreb je sigurno točka na kojoj se mjeri kvaliteta suradnje' poručio je. Dodao je kako se iz nekih razloga, na lokalnim razinama može dogoditi da se SDP-ovi i HNS-ovi kandidati sučele, ali da to sigurno nije Zagreb.

Čačićeva zamjenica Vesna Pusić, za takvu je odluku HNS-a i SDP-a rekla kako su njihove gradske organizacije već bile u dogovoru i da su ionako imali plan izaći zajedno na lokalne izbore. 'Stranke određuju tko će biti kandidat za gradonačelnike i mi podržavamo izbor koalicijskog partnera', dodala je Pusić, komentirajući odluku Predsjedništva SDP-a.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, upitan o tome da je na podatke objavljene u Registru hrvatskih branitelja već pristiglo više 10.000 primjedbi, rekao je da su to podaci od sinoć te tko zna koliko ih je već pristiglo do sada.

Na pitanje kako će MUP postupiti u vezi s njima, Ostojić je odgovorio da treba pričekati dok oni dođu do MUP-a. 'Postoji dio koji će odraditi Ministarstvo branitelja, a ako je netko stekao neosnovano imovinsku korist za njega vrijedi isto pravilo kao i za svakog drugog', rekao je Ostojić.

Novinari su nazočne na prijamu pitali što očekuju u novoj, 2013. godini, a predsjednik Sabora Leko kazao je kako je 'važno da svi koji mogu pomoći daju podstrek svima nama da u Novoj godini živimo bolje, odgovornije i da imamo više osjetljivosti za probleme malog čovjeka'. Zaželio je svim građanima Hrvatske sretnu i uspješniju 2013. godinu, a čestitku je uputio i general Ante Gotovina. 'Vjerujem da će Nova 2013. godina biti puno bolja nego 2012.', rekao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene