Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SDP je izabrao kandidata za gradonačelnika Zagreba koji će se na lokalnim izborima u svibnju suprotstaviti Milanu Bandiću.


Predsjedništvo SDP-a predlaže Gradskom odboru SDP-a Zagreba da prof.dr.sc. Rajka Ostojića kandidira za gradonačelničkog kandidata na predstojećim lokalnim izborima 2013., priopćili su medijima.

Vezani članci Dražen Jelenić i Milan Bandić Glavni državni odvjetnik Jelenić sjedio u HNK-u pored Milana Bandića, koji mu je tuženik u procesu Slika nije dostupna Stotinjak SDP-ovaca okrenulo leđa stranci, najavili priklanjanje Bandiću

U SDP-ovoj središnjici na Iblerovom trgu održana je sjednica stranačkog Predsjedništva koje je odlučilo tko će biti SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika na lokalnim izborima u proljeće iduće godine. Borba se vodila između Davora Bernardića ili Rajka Ostojića.

Predsjedništvo SDP-a predlaže gradskom ogranku SDP-a da za kandidata gradonačelnika Zagreba izaberu Rajka Ostojića. Bernardić je nakon sastanka poručio da će za sedam dana gradski SDP odlučivati o političkoj odluci SDP-a Hrvatske. Tada će se donijeti politička odluka na razini grada. Ostaje pitanje hoće li gradski SDP prihvatiti odluku državnog SDP-a. Ako je ne prihvate, slijedi raspuštanje gradske organizacije SDP-a.

'Po prirodi nisam čovjek koji odustaje. Nisam čovjek kojem je to u biću. Ja sam borac, takav sam po prirodi. Ali Predsjedništvo SDP-a ima pravo donijeti političku odluku i gradski odbor će biti sazvan sljedeći tjedan i gradski odbor će razmotriti odluku Predsjedništva koje je zauzelo svoj stav. Ja sam siguran da će zagrebački SDP pobijediti na izborima u svibnju', rekao je Bernardić.

Iako je SDP-ova zagrebačka organizacija Bernardića, kao svoga predsjednika, prije tek nešto više od dva mjeseca (15. listopada) jednoglasno izabrala za stranačkog kandidata za gradonačelnika, ta će se odluka promjeniti nakon što su jesenske ankete pokazale da aktualni gradonačelnik Milan Bandić među Zagrepčanima bolje stoji od Bernardića.

>> SDP i HNS u Zagrebu idu zajedno, kandidat Rajko Ostojić?

Da je listopadska odluka SDP-ovog gradskog odbora došla pod znak pitanja govori i to što predsjednik Vlade i stranke Zoran Milanović nije Bernardiću dao potporu kao stranačkom kandidatu. Tako je prije tri dana, na pitanje tko će predstavljati SDP u utrci za zagrebačkog gradonačelnika, Milanović odgovorio kako SDP na izbore mora ići sa svojim najboljim ljudima. Mediji su nagađali da vrh SDP ozbiljno razmatra da umjesto Bernardića kao gradonačelničkog kandidata istakne Rajka Ostojića, aktualnog ministra zdravlja, koji do sada nije želio ni potvrditi niti demantirati takvu mogućnost.

Bernardić se, pak, poziva na stranački Statut po kojemu kandidati za lokalne izbore autonomno predlažu i odabiru lokalne organizacije, te da se o tom pitanju zagrebačka organizacija stranke već odredila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook