Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovezene u zemlji

Legla zmija preplašila stanovnike Petrinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Legla zmija u zimskoj obamrlosti osvanula su u Petrinji uz benzinsku postaju INE na početku Sisačke ulice, nedaleko parkirališta Gavrilovića, ispod vrtova i dvorišta obiteljskih kuća u Ulici Petra Zrinskog.

Gmazovi raznih veličina i boja uznemirili su stanovnike toga dijela Petrinje. Zmije su dovezene u zemlji kojom Dražen Gnjatović nasipava i ravna svoj posjed prema nasipu pruge.

Pročitajte i ovo Magdalena Komes Spomenula i Milanovića Komes odgovorila Čačiću: “Nulta tolerancija na korupciju proizlazi iz stranačke vertikale i to mu smeta“ Screenshot Zastrašujuća neman VIDEO Otkrivena divovska anakonda iz Amazone: Teška je 200 kilograma, a glava joj je veličine ljudske

'Dijelove zmija s razgrnute površine brzo su nanjušili i počeli razvlačiti psi i mačke. Možete misliti koliko ih je još u zemlji', dojavili su Darko i Ankica Bartulović s broja 23. Njihova bašća dodiruje novodovezene naslage zemlje.

'Takvo nešto nikada nisam vidio ni doživio. Tko zna koliko je još legla zmija u debelom sloju zemlje, ne smijem ni pomisliti što nas očekuje s njihovim proljetnim buđenjem. U opasnosti smo, bojimo se i mi odrasli, a strahujemo i za djecu. Kako ćemo obrađivati vrtove i uopće izlaziti u dvorišta?' pitaju se Mato i Jaga Car s kućnog broja 21.

Nitko ih nije ozbiljno shvatio

Prestrašeni ljudi odmah su zvali policiju, veterinare, zaštitare životinja, higijeničare, ali još nitko nije ozbiljno shvatio njihovu zabrinutost. Na lice mjesta došli su samo komunalni redari Grada Petrinje, ali ovakav slučaj nije u njihovoj mjerodavnosti, kazala je Vera Kaurin, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti. Požalili smo se i vlasniku zemljišta, koji umanjuje razmjere učinjenog. Obećao je prestati dovoziti zemlju, ali je poslije toga ipak na drugoj strani dvorišta istovario još dva kamiona - ogorčeno kaže Ankica Bartulović.

Dražen Gnjatović ne živi na tom mjestu, ali si je na leđa natovario veliku brigu i neugodnost. Otpadni građevinski materijal sa zmijama dovezen je s gradilišta nove ceste od mosta na Kupi kod Bresta prema Selištu. Umjesto odvoženja u Veliku Goricu, zemlju mu je ustupio izvoditelj radova VG Komunalac.

'Nisam znao za povredu zimskog staništa, o zmijama sam saznao tek od susjeda. Svima sam se ispričao, vjerujem da neće imati problema, jer zmije neće preživjeti sva iskapanja, pretovare i utovare. Najveća je šteta stradavanje bezopasnih i neotrovnih, a zakonom zaštićenih bjelica i smukova' svjestan je Gnjatović. (VLM Agencija)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene