Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rad na crno

Rijeka: Lažni svećenik dijelio blagoslove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svećenik u bijeloj halji uhvaćen je u radu na crno. Nevjerojatna i pomalo bizarna vijest iz Rijeke izazvala je podsmijeh kod Riječana, no službenoj Crkvi u Hrvata, stvar nije nimalo smiješna. Ograđuju se od osobe koja dijeli blagoslove prolaznicima na riječkom korzu, bez ovlaštenja crkve, a naglašavaju i da nije riječ o svećeniku.

Riječka vjernička scena još je bogatija, već duže vrijeme pažnju Riječana privlači Jandre Dalić, član Zajednice misionara božanskih milosrđa koju katolička crkva za sada nije priznala. 'Tri su stvari, slika, molitva, krunice božanskog milosrđa i blagdan božanskog milosrđa, nedjelja poslije Uskrsa, svaka je riječ ovdje u skladu s crkvenim naukom', rekao je brat Andrej. Riječka nadbiskupija ogradila se od osobe koja dijeli blagoslove bez ovlaštenja. ' Ljudi su postavljali pitanja, je li on katolički svećenik ili redovnik i mi samo moramo reći da nije', kaže Danijel Delonga iz riječke nadbiskupije.

Pročitajte i ovo Marinko Golek Marinko Golek Tragično preminuo mladi svećenik, imao je samo 32 godine Ilustracija Skandal u Španjolskoj Svećenik optužen da je s dečkom prodavao Viagru: Ponuđeno mu je psihološko i duhovno vodstvo

Turisti ga prihvatili

No, turistima vjernicima ne smeta što brat Andrej nije svećenik. 'Naša je vjera ta koja nas nosi, koja nas gura naprijed, samo treba vjerovati', rekla je Pietra iz Italije. 'On je misionar, iste je vjere, katoličke kao i mi, i nekako se bolje osjećam nakon blagoslova, bez obzira je li svećenik ili ne', rekao je Antonino iz Italije. Mišljenje Riječana je pak podijeljeno. I dok jednima ne smeta što nije riječ o svećeniku, drugi ne bi nikada zatražili blagoslov od osobe koja nije svećenik. Brat Andrej nastaviti će svoje poslanje na riječkom Korzu bez obzira na službeni stav crkve i djela vjernika uvjeren da je najvažnije činiti dobro.

Biste li primili blagoslov od brata Andreja?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene