Od Slavonije do Dalmacije - cijela Hrvatska pomaže sedmeročlanoj obitelji Korman koja je u požaru ostala bez svega. U akciju se uključila i država. Obitelji će izgraditi novu kuću.

Galerija


Krenulo je još sinoć, a nastavilo se i danas. Pomoć obitelji Korman stiže sa svih strana.

Vezani članci Obitelj Korman obiteljska fotografija (Foto: Dnevnik.hr) Prošli su noćnu moru - Obitelj s petero djece pred useljenjem u novi dom: ''U najtežim trenucima su se stvarno odazvali mnogobrojni ljudi'' Slika nije dostupna Požar im progutao cijeli život: Šesteročlana obitelj na ulici, djeca ostala bez knjiga i odjeće

"Donijeli smo karton mlijeka, robe da imaju. Skromno od srca, ne daj bože nikome što se desilo", rekla je Branka, obiteljska prijateljica. 

"Hvala svim ljudima koji nas zovu i pomažu kako god mogu, financijski, paketima, hranom i odjećom..." rekao je dirnuti Velibor Korman, otac unesrećene obitelji. 

Bakina kuća u kojoj su trenutačno smješteni cijelog je dana puna. 

"Došli smo, donijeli donacije, malo hrane, robice za djecu i malo podrške", rekao je Branko Branković, kum obitelji. 

Podršku i pomoć je obitelji došao dati i požeški biskup.

"Želio sam ohrabriti ih u ovoj stuaciji i obećati da će Caritas nastaviti biti na dužu liniju s njima", rekao je Biskup. 

Obitelj je posjetio i državni tajnik ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i obećao:

"RH će izgraditi novu obiteljsku kuću. ona će biti 95 kvadrata, bit će prilagođena i malodobnoj djeci i roditeljima", rekao je Nikola Mažar. 

A već ima i onih koji bi pomogli s kućanskim uređajima.

"Za dalje ćemo se dogovoriti za uređenje, opremanje kuće ćemo iskoristiti ove ljude koji su iskazali volju da tu kuću opremimo", rekao je Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin. 

U novi dom obitelj bi trebala useliti najkasnije u lipnju. Već krajem ovog tjedna bi trebao doći projektant, nakon toga bi se trebalo krenut u rješavanje papire i tamo negdje oko ožujka s izgradnjom.

 "Malo se lakše diše i prvi šok je prošao. Sad se osjećam dobro", rekla je Ivana Korman, majka obitelji. 

"Za sad nam više ništa nije potrebno, imamo svega dovoljno – hrane, odjeće i obuće. Hvala svim ljudima koji nam uplaćuju na žiro račun i koji su sudjelovaliu ovome u tako kratkom roku", rekao je Velibor Korman.

Njihov sin Leonardo se želio zahvaliti dječaku iz Osijeka za auto koji mu je poklonio i ima još samo jednu želju – svoju sobu.

Uz pomoć dobrih ljudi ova je obitelj puno lakše podnijela tragediju koja im se dogodila. Ne treba slati odjeću i hranu, ima dovoljno svega, sada treba odraditi ovaj najveći posao, koji je obećala država, a to je izgraditi kuću.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr