Od Slavonije do Dalmacije - cijela Hrvatska pomaže sedmeročlanoj obitelji Korman koja je u požaru ostala bez svega. U akciju se uključila i država. Obitelji će izgraditi novu kuću.

Galerija


Krenulo je još sinoć, a nastavilo se i danas. Pomoć obitelji Korman stiže sa svih strana.

Vezani članci Zagreb: Tijekom noći izgorio BMW - 5 Na Medveščaku u noći izgorio BMW: Policija istražuje požar Požar obiteljske kuće u Dankovcu Požar u obiteljskoj kući u Zagrebu, tročlana obitelj ostala bez doma

"Donijeli smo karton mlijeka, robe da imaju. Skromno od srca, ne daj bože nikome što se desilo", rekla je Branka, obiteljska prijateljica. 

"Hvala svim ljudima koji nas zovu i pomažu kako god mogu, financijski, paketima, hranom i odjećom..." rekao je dirnuti Velibor Korman, otac unesrećene obitelji. 

Bakina kuća u kojoj su trenutačno smješteni cijelog je dana puna. 

"Došli smo, donijeli donacije, malo hrane, robice za djecu i malo podrške", rekao je Branko Branković, kum obitelji. 

Podršku i pomoć je obitelji došao dati i požeški biskup.

"Želio sam ohrabriti ih u ovoj stuaciji i obećati da će Caritas nastaviti biti na dužu liniju s njima", rekao je Biskup. 

Obitelj je posjetio i državni tajnik ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i obećao:

"RH će izgraditi novu obiteljsku kuću. ona će biti 95 kvadrata, bit će prilagođena i malodobnoj djeci i roditeljima", rekao je Nikola Mažar. 

A već ima i onih koji bi pomogli s kućanskim uređajima.

"Za dalje ćemo se dogovoriti za uređenje, opremanje kuće ćemo iskoristiti ove ljude koji su iskazali volju da tu kuću opremimo", rekao je Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin. 

U novi dom obitelj bi trebala useliti najkasnije u lipnju. Već krajem ovog tjedna bi trebao doći projektant, nakon toga bi se trebalo krenut u rješavanje papire i tamo negdje oko ožujka s izgradnjom.

 "Malo se lakše diše i prvi šok je prošao. Sad se osjećam dobro", rekla je Ivana Korman, majka obitelji. 

"Za sad nam više ništa nije potrebno, imamo svega dovoljno – hrane, odjeće i obuće. Hvala svim ljudima koji nam uplaćuju na žiro račun i koji su sudjelovaliu ovome u tako kratkom roku", rekao je Velibor Korman.

Njihov sin Leonardo se želio zahvaliti dječaku iz Osijeka za auto koji mu je poklonio i ima još samo jednu želju – svoju sobu.

Uz pomoć dobrih ljudi ova je obitelj puno lakše podnijela tragediju koja im se dogodila. Ne treba slati odjeću i hranu, ima dovoljno svega, sada treba odraditi ovaj najveći posao, koji je obećala država, a to je izgraditi kuću.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr