Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Aktualizirali zahtjev

Laburisti ponovno traže smanjenje plaća državnih dužnosnika za 21 posto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski laburisti aktualizirali su danas zahtjev da se njihov prijedlog o smanjenju plaća državnih dužnosnika za petinu, odnosno 21 posto, u što žurnijem roku raspravi u Hrvatskom saboru.

Tražimo da se izmjene Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika (koje to predviđaju) uvrste na dnevni red 11. izvanredne saborske sjednice sazvane za ovaj tjedan, piše Klub Hrvatskih laburista-Stranke rada u prigovoru na dnevni red.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?''

Laburisti: Pridružit ćemo se sindikalnim prosvjedima

Podsjeća da su laburisti svoj prijedlog u proceduru uputili još u travnju. 'Smatramo da je uvrštavanje tog prijedloga na dnevni red izvanredne sjednice nužno zbog opravdanih državnih razloga, odnosno potrebe da se u uvjetima gospodarske i socijalne krize, te njenog negativnog utjecaja na fiskalnu održivost državnog proračuna i zaposlenost, smanjenjem troškova rada državnih dužnosnika očuva što veći broj radnih mjesta u javnom i privatnom sektoru', tumače laburisti.

Prigovor, napominju, potkrepljuju argumentima istovjetnim onima koje Vlada koristi u obrazloženju svog prijedloga o uskrati pojedinih materijalnih prava zaposlenih u javnim službama (božićnice i regresa, odnosno nižih dnevnica i jubilarnih nagrada). (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene