Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od sindikalnih čelnika Boris Kunst optužen je pred zagrebačkim Općinskim sudom za zlouporabu kreditnih kartica Zagrebačke banke s kojih je navodno podizao novac bez da je za to imao pokriće na tekućem računu, no sam Kunst odbacio je danas te optužbe, ocjenjujući optužni prijedlog neistinitim.


Kunst je jučer ispričao svoj nedolazak na prvo ročište, pa je novo zakazano za početak ožujka.

Vezani članci Slika nije dostupna Boris Pleša novi predsjednik sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Slika nije dostupna U Hrvatskoj gotovo dvije kartice po stanovniku

Optužnim prijedlogom zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva iz ožujka 2005., Kunsta se tereti da je od listopada do prosinca 2004. kreditnim karticama Zagrebačke banke bez pokrića potrošio 145.000 kuna. Sumnjiči ga se da je podizao gotovinu na bankomatima, plaćao raznu robu po trgovačkim centrima i podizao kredite.

No, predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH) odbacio je u izjavi za Hinu optužbe o zlouporabi, ustvrdivši da nema obveza prema Zagrebačkoj banci, te da se radi o "tendencioznom i netočno sročenom optužnom prijedlogu", na kojeg su njegovi odvjetnici uložili prigovor.

"Istina je da sam podigao kredit ali to je bio privatni način
preživljavanja u uvjetima prije dvije godine", kazao je Kunst. Dodao je da ga banka nikad nije upozorila da je prekoračio limite i da je mogla bilo kada blokirati njegov račun i poništiti mu kartice.

On tvrdi da su se optužbe protiv njega pojavile u medijima prije godinu i pol, u vrijeme kad je njegov sindikat najavio da će izaći na parlamentarne izbore. "Trebalo je pronaći nešto kako bi se na nas bacilo ljagu", zaključio je Kunst.