Puna četiri sata trajao je sastanak u Ministarstvu gospodarstva na koji su stigli predstavnici Uprave pulskog Uljanika i čelnici Istarske i Primorsko-goranske županije.

Galerija Četiri sata razgovora bez konkretnih jamstava (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Četiri sata razgovora bez konkretnih jamstava (Foto: Dnevnik.hr) - 4 +0 Četiri sata razgovora bez konkretnih jamstava (Foto: Dnevnik.hr) - 2

Razgovaralo se o strateškom partnerstvu i planu restrukturiranja Uljanika, no bez konkretnih jamstava i rješenja od ministarstva.

Vezani članci Ilustracija Pokušaj otmice pred osnovnom školom? Muškarac primio dijete za kapuljaču, oglasila se policija Uljanik - 3 Nakon propasti Uljanika, danas rade punom parom, traže čak 200 ljudi: "Ljudi vratite se doma, doma je najljepše"

Sindikatima i Stožeru nije bio dopušten ulazak na sastanak, na kojemu nije bio ni ministar Darko Horvat, već njegov pomoćnik. „Gdje su tu sindikati? Gdje su tu predstavnici radnika? Očito je to namješteno da se bez nas donosi odluka i upravo iz tog razloga smo ja i kolega iz Stožera došli danas ovdje“, rekao je Boris Cerovac, predsjednik Jadranskog sindikata.

"U ovome trenutku prebrzo je zbrajati koliki će biti trošak restrukturiranja Uljanika. Ono što u ovom trenutku prioritetno radimo, željeli bismo da svi oni brodovi koji jesu na navozu i u Puli i u Rijeci kroz određene modele financiranja budu završeni. Samim time opterećenje na porezne obveznike bi se prepolovilo“, tvrdi Darko Horvat, ministar gospodarstva i poduzetništva.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju