Puna četiri sata trajao je sastanak u Ministarstvu gospodarstva na koji su stigli predstavnici Uprave pulskog Uljanika i čelnici Istarske i Primorsko-goranske županije.

Galerija


Razgovaralo se o strateškom partnerstvu i planu restrukturiranja Uljanika, no bez konkretnih jamstava i rješenja od ministarstva.

Vezani članci Prosvjed radnika Uljanika (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) - 4 Jedan od sindikata prekida štrajk u Uljaniku, Boris Cerovac: ''To pokazuje neozbiljnost i pokušaj sabotiranja'' Radnici Uljanika kreću u štrajk (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Ako se plaće u Uljaniku ne isplate sindikati za srijedu najavljuju štrajk

Sindikatima i Stožeru nije bio dopušten ulazak na sastanak, na kojemu nije bio ni ministar Darko Horvat, već njegov pomoćnik. „Gdje su tu sindikati? Gdje su tu predstavnici radnika? Očito je to namješteno da se bez nas donosi odluka i upravo iz tog razloga smo ja i kolega iz Stožera došli danas ovdje“, rekao je Boris Cerovac, predsjednik Jadranskog sindikata.

"U ovome trenutku prebrzo je zbrajati koliki će biti trošak restrukturiranja Uljanika. Ono što u ovom trenutku prioritetno radimo, željeli bismo da svi oni brodovi koji jesu na navozu i u Puli i u Rijeci kroz određene modele financiranja budu završeni. Samim time opterećenje na porezne obveznike bi se prepolovilo“, tvrdi Darko Horvat, ministar gospodarstva i poduzetništva.